Kuracie kari soté

Potrebujete:
– 500g kuracieho mäsa (kocky alebo plátky)
– 1 veľká cibuľa (najlepšie na drobno nakrájaná)
– 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
– 2 lyžice kariho prášku
– 1 lyžica mletej sladkej papriky
– 1 lyžička mletej kurkumy
– 1 lyžička mletého koriandra
– 1 lyžička mletej škorice
– 1 lyžička mletého kardamónu
– 1 lyžička mletej klinčekovej prasničky
– 1 lyžička mletého koriandru
– 1 pohár smotany na varenie (200 ml)
– 2 lyžice oleja na varenie
– soľ a korenie podľa chuti
– voda podľa potreby
– koriander na ozdobenie (voliteľné)

 

Kuracie kari soté

Postup:
1. Rozohrejte olej na panvici a pridajte cibuľu. Osmažte ju dozlatista.
2. Pridajte rozdrvený cesnak a orestujte ho ďalšiu minútu.
3. Pridajte kuracie mäso a orestujte ho na všetkých stranách, až kým nenadobudne zlatistú farbu.
4. Do panvice pridajte kari prášok, mletú sladkú papriku, kurkumu, koriander, škoricu, kardamón, klinčekovú prasničku a koriander. Dobre premiešajte mäso, aby sa koreniny rovnomerne rozložili.
5. Pridajte smotanu na varenie a premiešajte. Pridajte údený papor a zalejte vodou, ak je potrebné. Znížte teplotu a nechajte omáčku povariť asi 10 – 15 minút, aby sa všetky chute spojili.
6. Omáčku ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
7. Podávajte s ryžou alebo naan chlebom.
8. Na ozdobenie môžete použiť čerstvý koriander.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *