Kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob

Dnes na rýchlo kuracinku, ktorá sa neodmieta.

Po nedeľnom obede sa nám doma zvyšilo trocha kuracieho mäsa. Prvom som rozmýšľala, že spravím kuracie na čínsky spôsob ale potom ma dcéra presvedčila na ananás. že che niečo s ananásom nakoľko mala chuť na ananásovú pizzu.

Pizzu predsa nemôžeme jesť kadžý deň. No nie? A ja strašne milujem čínske jedlo. A tak sme spojili kuracie plátky s nanaásom a trcha sójovej omáčky. No a vzniklo nám to, čo nižšie vidiíte. Verím, že vás môj postup nezamotá a chutiť vám bude jedlo ako nikdy predtým.

Kupime si k receptu:

  • kuracie prsia
  • konzervu ananásu
  • 1 ks červenej papriky
  • 3 PL oleja
  • 1 PL medu
  • 2 PL hladkej múky
  • 1 PL sojovej omáčky ( dávam aj dve PL)
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • kukuričný škrob
  • soľ, čierne korenie
  • chilli
  • 2 hrnčeky ryže

Toto by nám malo stači tak na štyri porcie.

 

Kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob

Najskôr som začala prílohou, keďže tá sa najdlhšie vari. Troška si orestujete ryžu, zalejte ju horucou alebo stupdenou vodou v pomere 2 ku 1. Teda dve šálky vody ku jednej šálke ryžy. V našom príprade 2 šálky ryže a 4 šálky vody. Osolíte a nechate na miernom ohni variť.

Nakrájala som si kuracie prsia na tenké pásiky, ktoré som obalilba v osolenej a okorenenej múke.
Do panvice som si dala oleja  silno ho rozhohriala. Kusok po kúsku som vkladala naše kuracie rezančeky a sprudka ich spiekla. Ale len pár sekund aby sa zatiahli potom som 8 minút pražila pri miernom ohni.

Vyverieme a necháme ich bokom. Do misky si za ten čas dáme kukuričný škrob, štavu z ananasového kompótu, sojovou omáčkou, medom a všetko zmiešame. Do panice kde sme pražili mäso si dáme na vúčšie kúsky nakrájanp papriku ktoru orestujem a pridáme našu omáčku a k tomu kusky ananásu.

Do panvice pridáme kura, chilli a všetko spolu premiešame.
Na tanier dáme dve, tri kočkey ryže, naše mäso s omáčkou ale na vrch ešte trochu petržlenovú vňať.
Dobrú chuť baby.

Kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob videorecept

Uvarte si tento vynikajúci recept na kuracie Kung Pao | Viktor Nagy | recepty

No čo? Chutil vám môj recepti, alebo ani nie?
Vyjadrite sa nižšie v komentári. Som rada za každp odozvu na moje kulinárske špecialitky.

Príprava:

  1. Najskôr si pripravíme prílohu – ryžu. Opláchneme ryžu pod tečúcou vodou a v hrnci ju zalejeme vodou v pomere 2:1 (2 šálky vody na 1 šálku ryže). Osolíme a necháme variť na miernom ohni, kým sa ryža nepremení na jemnú, voňavú kašu.
  2. Kuracie prsia nakrájame na tenké pásiky a obalíme ich v osolenej a okorenenej múke.
  3. Na panvici rozohrejeme olej a prudko osmažíme kúsky kuracieho mäsa, obalené v múke. Smažíme ich len pár sekúnd, aby vytvorili zlatistú kôrku. Potom znížime teplotu a pražíme ich ďalších 8 minút.
  4. Zatiaľ si pripravíme omáčku. V miske zmiešame kukuričný škrob, šťavu z ananásu, sójovú omáčku, med a všetko dôkladne premiešame, kým nevznikne hladká zmes.
  5. Do panvice s osmaženým mäsom pridáme na hrúbšie kúsky nakrájanú červenú papriku a orestujeme ju. Potom pridáme pripravenú omáčku a kusy ananásu.
  6. Do zmesi pridáme aj mäso, chilli, a všetko dobre premiešame, aby sa mäso a zelenina pokryli omáčkou.
  7. Na tanier si dáme 2 až 3 vrstvy ryže a na vrch naservírujeme kuracie mäso s omáčkou. Na ozdobu môžeme pridať aj niekoľko vňatiek petržlenovej.
  8. Dobrú chuť!

Ak vás zaujíma aj vizuálna podoba jedla a proces prípravy, môžete si pozrieť videonávod na tento recept: Kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob videorecept

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *