Kuracie mäso s nivovou omáčkou

Dnes som varila kuracie soté s mrazenou zeleninou ale tak dnes pridáme nivu a spravíme si recept inak.

Niva je syr s modrou plesňou vo vnútri. Syr má smotanovú až syrovo žltú farbu. Povrch je svetlo hnedý a celistvý so zreteľnými vpichmi a na reze s mramorovitým porastom svetlej až tmavo zelenej ušľachtilej plese.

Kuracie mäso s nivovou omáčkou

YouTube video

Ak máte chuť na jedlo s kuracím mäsom a nivovou omáčkou, tu je pre vás recept:

Suroviny:

  • 500 g kuracieho mäsa (nakrájaného na kúsky)
  • 200 g syra niva
  • 2 cibule (nasekané)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 ml mlieka
  • 2 polievkové lyžice masla
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olej na smaženie

Postup:

  1. Kuracie mäso okoreníme soľou a korením podľa chuti.
  2. Na panvici rozohrejeme olej a na ňom opečieme kuracie mäso z oboch strán, kým nezhnedne. Potom ho vyberieme z panvice a stranou.
  3. V tom istom oleji pridáme maslo a na ňom opražíme cibuľu a cesnak, kým nezjemnejú.
  4. Pridáme nasekaný syr niva a necháme ho roztopiť.
  5. Pridáme smotanu na varenie a mlieko. Necháme variť na miernom ohni, kým omáčka lepšie zahustne. Prípadne ju môžeme podliať mliekom, ak by bola príliš hustá.
  6. Vrátime kuracie mäso do omáčky a ešte krátko povaríme, kým sa mäso dokonale prehreje a ochutná s omáčkou.
  7. Podávame s ryžou, cestovinami alebo zemiakovou kašou. Podľa chuti môžeme posypať čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *