Dnes som varila kuracie mäso s nivovou omáčkou, ale tak dnes pridáme nivu troška inak a spravíme si recept, ktorý bude chutiť všetkým.
Niva je syr s modrou plesňou vo vnútri. Syr má smotanovú až syrovo žltú farbu. Povrch je svetlo hnedý a celistvý so zreteľnými vpichmi a na reze s mramorovitým porastom svetlej až tmavo zelenej ušľachtilej plese.
Kuracie mäso s nivovou omáčkou
Ak máte chuť na jedlo s kuracím mäsom a nivovou omáčkou, tu je pre vás recept:
Suroviny:
- 500 g kuracieho mäsa (nakrájaného na kúsky)
- 200 g syra niva
- 2 cibule (nasekané)
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
- 200 ml smotany na varenie
- 200 ml mlieka
- 2 polievkové lyžice masla
- Soľ a korenie podľa chuti
- Olej na smaženie
Postup:
- Kuracie mäso okoreníme soľou a korením podľa chuti.
- Na panvici rozohrejeme olej a na ňom opečieme kuracie mäso z oboch strán, kým nezhnedne. Potom ho vyberieme z panvice a stranou.
- V tom istom oleji pridáme maslo a na ňom opražíme cibuľu a cesnak, kým nezjemnejú.
- Pridáme nasekaný syr niva a necháme ho roztopiť.
- Pridáme smotanu na varenie a mlieko. Necháme variť na miernom ohni, kým omáčka lepšie zahustne. Prípadne ju môžeme podliať mliekom, ak by bola príliš hustá.
- Vrátime kuracie mäso do omáčky a ešte krátko povaríme, kým sa mäso dokonale prehreje a ochutná s omáčkou.
- Podávame s ryžou, cestovinami alebo zemiakovou kašou. Podľa chuti môžeme posypať čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajem vám dobrú chuť!
2) Kuracie mäso s nivovou omáčkou
Na prípravu kuracieho mäsa s nivovou omáčkou budeme potrebovať:
– 500g kuracieho mäsa (nakrájaného na kúsky)
– 1 cibuľa (nakrájaná)
– 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
– 1 pohár smotany na varenie
– 1 pohár nivy
– soľ, korenie, rasca, olej
Postup:
1. Na rozohriatej panvici s olejom osmažíme cibuľu dozlatista. Potom pridáme kuracie mäso a orestujeme ho.
2. Pridáme nasekaný cesnak a ďalej opražíme.
3. Do zmesi pridáme smotanu na varenie a nivu. Premiešame a necháme zovrieť.
4. Dochutíme soľou, korením a rascom podľa chuti. Necháme povariť ešte pár minút.
5. Podávame s ryžou, cestovinou alebo pečivom.
Pochúťkajte si lahodným kuracím mäsom s nivovou omáčkou! Dobrú chuť!
3)
Kuracie mäso s nivovou omáčkou je výnimočné jedlo, ktoré poteší chuťové poháriky nielen milovníkov mäsa, ale aj tých, ktorí si potrpia na lahodné a originálne kombinácie chutí. Toto jedlo sa vyznačuje jemným a šťavnatým kuracím mäsom, ktoré je skombinované s bohatou a krémovou nivovou omáčkou.
Na prípravu kuracieho mäsa s nivovou omáčkou potrebujeme niekoľko základných surovín. Hlavnymi sú kuracie prsia, nivová syr, smotana na varenie, cesnak, cibuľa a korenie podľa chuti. Na začiatok si opláchneme kuracie prsia, osušujeme ich a následne ich ochutíme soľou a korením. Potom ich opečieme na panvici s trochou oleja, kým nie sú zlatohnedé a prepečené do mäkka.
Keď je kuracie mäso hotové, vyberieme ho z panvice a na rovnakom základe si pripravíme nivovú omáčku. Na panvici osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú. Potom pridáme nivový syr a smotanu na varenie, ktoré spolu varíme, kým sa syr nerozpustí a omáčka nezíska krémovú konzistenciu. Na záver dochutíme soľou, korením a možno aj trochou čerstvých byliniek na odporúčanie.
Hotové kuracie mäso podávame na tanieri, poliate bohatou nivovou omáčkou. Toto jedlo sa skvele hodí s rôznymi prílohami, ako sú zemiakové pyré, ryža alebo čerstvá zeleninová obloha. Kuracie mäso s nivovou omáčkou je ideálne nielen na bežný obed alebo večeru, ale aj na rodinné oslavy alebo návštevy priateľov.
Tento recept je zaručene jednoduchý a zároveň efektívny – očarí každého, kto ho vyskúša. Vytvorte nezabudnuteľný gastronomický zážitok s týmto lahodným jedlom a potešte svojich blízkych krémovou chuťou nivy, ktorá sa dokonale dopĺňa s jemným kuracím mäsom. Bon appétit!