Chutná Vareška

Kuracie mäso s nivovou omáčkou

Kuracie mäso s nivovou omáčkou

Dnes som varila kuracie soté s mrazenou zeleninou ale tak dnes pridáme nivu a spravíme si recept inak.

Niva je syr s modrou plesňou vo vnútri. Syr má smotanovú až syrovo žltú farbu. Povrch je svetlo hnedý a celistvý so zreteľnými vpichmi a na reze s mramorovitým porastom svetlej až tmavo zelenej ušľachtilej plese.

Na prípravu potrebujeme:

  • ½ kg kuracích pŕs
  • 1 cibuľu
  • vodu
  • 1 téglik smotany na varenie (500ml)
  • čierne mleté korenie, červená sladká paprika, soľ
  • 1 črievko taveného syra
  • 1 celú nivu
  • 3 lyžice oleja

 

Kuracie mäso s nivovou omáčkou

Ako prvé si očistím, ošúpem cibuľu a nakrájam ju najemno na malé kúsky. Kuracinu si poriadne vyumývam a očistím. Nakrájam ju na malé kúsky a prichystám si väčšiu panvicu, na ktorej si rozohrejem olej. K oleju pridám cibuľu a nechám ju chvíľku pražiť.

Keď sa nám cibuľka trocha zatiahne, pridám k nej kuracinu. Kuracie mäso nechám trošku pražiť a občas premiešam. Keď sa mäsko stiahne, pridám k nej smotanu, v ktorej som si predtým rozmiešala tavený syr a celú nadrvenú nivu.

Takto to nechám pod pokrývkou napoly prikryté variť, až pokiaľ omáčka nezovrie. Nakoniec osolím, okorením a ochutnám. Ak niečo treba pridať pridám. Ak je omáčka príliš hustá, prilejeme vodu alebo mlieko. Prajem dobrú chuť.

 

Kuracie mäso s nivovou omáčkou

Kuracie mäso s nivovou omáčkou

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *