Kuracie mäso s nivovou omáčkou
Dnes som varila kuracie soté s mrazenou zeleninou ale tak dnes pridáme nivu a spravíme si recept inak.
Niva je syr s modrou plesňou vo vnútri. Syr má smotanovú až syrovo žltú farbu. Povrch je svetlo hnedý a celistvý so zreteľnými vpichmi a na reze s mramorovitým porastom svetlej až tmavo zelenej ušľachtilej plese.
Na prípravu potrebujeme:
- ½ kg kuracích pŕs
- 1 cibuľu
- vodu
- 1 téglik smotany na varenie (500ml)
- čierne mleté korenie, červená sladká paprika, soľ
- 1 črievko taveného syra
- 1 celú nivu
- 3 lyžice oleja
Kuracie mäso s nivovou omáčkou
Ako prvé si očistím, ošúpem cibuľu a nakrájam ju najemno na malé kúsky. Kuracinu si poriadne vyumývam a očistím. Nakrájam ju na malé kúsky a prichystám si väčšiu panvicu, na ktorej si rozohrejem olej. K oleju pridám cibuľu a nechám ju chvíľku pražiť.
Keď sa nám cibuľka trocha zatiahne, pridám k nej kuracinu. Kuracie mäso nechám trošku pražiť a občas premiešam. Keď sa mäsko stiahne, pridám k nej smotanu, v ktorej som si predtým rozmiešala tavený syr a celú nadrvenú nivu.
Takto to nechám pod pokrývkou napoly prikryté variť, až pokiaľ omáčka nezovrie. Nakoniec osolím, okorením a ochutnám. Ak niečo treba pridať pridám. Ak je omáčka príliš hustá, prilejeme vodu alebo mlieko. Prajem dobrú chuť.
Kuracie mäso s nivovou omáčkou
[penci_recipe]