Kuracie na čínsky spôsob jednoduché a chrumkavé

Kuracie na čínsky spôsob. Čínsku kuchyňu mám neskutočne rada, no v tejto covid dobe mi nie je umožnené vychutnať si ju v reštaurácii. Tak som sa pokúsila priblížiť jedlám z reštaurácie čo najviac zo surovín, ktoré mám bežne doma.

 

Kuracie na čínsky spôsob jednoduché a chrumkavé

Chrumkavé kura s ryžovými rezancami a sójovou omáčkou | Viktor Nagy | recepty

Ak máte radi čínsku kuchyňu a chcete si vychutnať kuracie jedlo na čínsky spôsob doma, tu je jednoduchý recept pre vás:

Potrebujete:

  • 500 g kuracieho mäsa (nakrájaného na malé kúsky)
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice rybieho prípravku
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 1 čajová lyžička červenej papriky
  • 1 lyžička mletého korenia
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 4 lyžice oleja na varenie
  • Sójová omáčka (na dochutenie)
  • Varená ryža (na podávanie)

Postup:

  1. V miske zmiešajte sójovú omáčku, med, rybí prípravok, cesnak, červenú papriku a mleté korenie. Pridajte nakrájané kuracie mäso a dôkladne premiešajte. Nechajte marinovať asi 15-20 minút.
  2. Po marinovaní kuracie mäso posypte kukuričným škrobom a znovu premiešajte, aby sa mäso obalilo v škrobe.
  3. Rozohrejte panvicu na strednom ohni a pridajte olej na varenie. Opražte kuracie mäso na panvici, kým nezmäkne a nezarumenie sa na vonkajšej strane. To by malo trvať asi 5-7 minút.
  4. Keď je mäso hotové, pridajte sójovú omáčku na dochutenie a miešajte ešte asi 1-2 minúty.
  5. Kuracie mäso servírujte s varenou ryžou a ďalšími zeleninovými prílohami podľa vašej chuti.

Ak chcete vidieť vizuálny postup prípravy tohto jedla, môžete si pozrieť tento video.

Dúfam, že si toto chrumkavé kuracie na čínsky spôsob vychutnáte! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *