Kuracie na čínsky spôsob jednoduché a chrumkavé
Kuracie na čínsky spôsob. Čínsku kuchyňu mám neskutočne rada, no v tejto covid dobe mi nie je umožnené vychutnať si ju v reštaurácii. Tak som sa pokúsila priblížiť jedlám z reštaurácie čo najviac zo surovín, ktoré mám bežne doma.
Na prípravu potrebujeme:
- 500g kuracích pŕs
- 1 balenie mrazenej čínskej zeleniny s hubami
- 1 cibuľu
- 3 lyžice oleja
- 4 lyžice sójovej omáčky
- červenú sladkú papriku, čierne korenie, soľ
- 1 šálka vody
Postup: Kuracie na čínsky spôsob
Na začiatok som si ošúpala cibuľu a nakrájala ju na jemné malé kúsky. Kuracinu som poriadne umyla a nakrájala na plátky, ktoré som následne nakrájala na dlhšie kúsky „rezančeky“. Prichystala som si hrniec, v ktorom som si rozpálila olej a k nemu som pridala kuracie mäso.
Mäso spražíme prudko na vysokom ohni. Keď sa mäsko zatiahne, stíšime oheň a pridáme sójovú omáčku, červenú papriku podľa chuti a tak isto aj čierne mleté korenie. Poriadne premiešame aby sa nám spojili chute. Pridáme mrazenú čínsku zeleninu s hubami, premiešame s mäsom a zalejeme šálkou vody. Necháme napoly prikryté pod prikrývkou dusiť, pokiaľ sa vyparí voda.
Hotovú kuracinu mám najradšej s ryžovými rezancami, no je to fajn aj s klasickou ryžou či už guľatozrnou alebo dlhozrnou. Dobrú chuť.
[penci_recipe]