Kuracie prsia a tatranská omáčka
Kuracie prsia a tatranská omáčka je skutočná delikatesa.
Kuracie prsia a tatranská omáčka ako skvelá kombinácia na pohostenie hostí, ale aj bežné domáce jedlo, ktoré si zamilujete. Rozhodol som sa dnes že vám dám tento skvelý recept, ktorý je jednoduchý. Trocha tradičného jedla nezaškodí, ale najme poctivé slovenské jedlo je najlepšie. Aj keď toto nie sú halušky a iné iné naše tradičné jedlá. Avšak verte mi pochutíte si ako nikdy predtým.
Na prípravu budeme potrebovať: Kuracie prsia a tatranská omáčka
- kuracie pláty,
- 4 cibule,
- mleté čierné korenie,
- kuchynskú soľ,
- tatranskú omáčku.
Postup: Kuracie prsia a tatranská omáčka
Zoberieme si cibuľky, ktoré nakrájmé na stredne veľké kolieska. Cibuľu môžeme jemne opláchnuť ale nie je to nutné. Ja v tom rozdiel nevidím. Takto nakrájanú cibuľku na kolieska naukladáme do zapekacej misy, ktorú sme si vopred vymastili.
Na vymastenie môžete použiť rastliný olej, alebo tuk. Avšak tuk ku kuracinke nie je vhodný.
Následne si pripravíme kuracie prsia, ktoré si umyjeme a očistíme. Po prípade môžeme jednu stranu naklepať druhou stranou noža. Avšak taktiež to nie je nutné. Avšak ak máte radi mäkkšie kuracie mäsko tak to spraviť môžete.
Kuracie prsia si osolíme a okoreníme vyššie spomenutými koreniami. Môžete dať aj štipku grilovacieho. Mne to takto neskutočne chutí.
A na kura nanesieme tatarskú omáčku a dáme ich piecť do rúry na 180 stupňov dokým sa prsia nespravia. Ideálne by bolo aby počas pečenia bola misa na pečenie prykrytá.
Následne môžete kuracie prsia s tatárskou omáčkou podávať s ryžou a kompótom. Taktiež sa k tomu hodia hranolky, alebo len zeleninka a rajčiny, šalát no a proste iná zeleninka.
Ďakujeme
Ďakujeme vám že ste si pre prípravu tohto receptu zvolili informácie z našej stránky. Teší a baví nás pracovať ak vidíme podporu od naších fanúšikov a sledovateľov.
Ak chcete viac receptov tak nás môžete sledovať na sociálnych sieťach po príapde zideľať tento receptík.
Vopred ďakujeme.
Vyskúšaj aj tento recept: Vaječný šalát a avokádo na pečive.
[penci_recipe]