Na prípravu kuracích pŕs na čínsky spôsob budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– 2 lyžice sójovej omáčky
– 2 lyžice medu
– 2 lyžice rybieho oleja
– 1 lyžica sezamového oleja
– 1 lyžica korenenej oleje
– 1 lyžička mletého korenia
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 čerstvý koreň zázvoru
– 1 veľká cibuľa
– mleté korenie podľa chuti
– soľ
Kuracie prsia na čínu
Postup prípravy:
1. Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky a vložíme ich do misky.
2. Do misky pridáme sójovú omáčku, med, rybí olej, sezamový olej, korenenej olej, mleté korenie a soľ.
Dobré premiešame a necháme marinovať aspoň 30 minút.
3. Cibuľu nakrájame na tenké pásiky, cesnak a zázvor na jemné kúsky.
4. Na panvici rozohrejeme olej a pridáme cibuľu, cesnak a zázvor.
Orestujeme asi 2 minúty, kým cibuľa zmäkne.
5. Potom pridáme marinované kuracie prsia a smažíme z oboch strán, kým nie sú dobre prepečené a zlatisto hnedej farby.
6. Na záver dochutíme mletým korením a podávame s dusenou ryžou alebo zeleninou.
Dobrú chuť!