Kuracie prsia na prírodno s volským okom

Dnes si prpravíme také kalsické slovenské jedlo a kuracie prsia na prírodno s vajíčkom (volským okom). Kuracie prsia sa na Slovensku pripravujú veľmi často, tak verím, že táto alternatíva vás poteší. Opúť jednoduchý recept.

Kuracie prsia na prírodno s volským okom

Budeme potrebovať:

  • 4 ks kuracích pŕs
  • 150 g údenej slaniny
  • 4 vajíčka
  • 2 PL masla
  • olej
  • soľ (podľa chuť)
  • čierne mleté korenie

 

Kuracie prsia na prírodno s volským okom

  1. Kuracie mäso som už kúoila nakrájané na časti. Mäsko som si odblanila a umyla. Mám teda štyri kuracie prsia. Druhou stranou noža alebo kladivkom som si kuracie prsia jemne naklepala. Osolila som ich a prdiala som aj štipku čierneho mletého korenia.
  2. Na panvicu som si dala trocha oleja a silnou som opiekal slaninu. Tu som si dala na boha v ytomto horúcom výpeku som sprudkal opiekla kuracie prsia z oboch strán.
  3. Vyberiieme mäso a spravím štyri vajíčka na spôsob volského oka. Nezabudnite ich robiť pod pokrievkou. Servírujeme tak, že položíme kuracie prsia na tanier a na nich volské vajíčko. K tomu podáme s hriankami, ryžou, zemiakmi alebo s hriankami. Je to na vás s čím to chcete jesť. Ja preferujem ryžu.

 

Kuracie prsia na prírodno s volským okom

 

Klasický obed pripravený v pr krokoch do pár minút je na svete. Ak chcete ribiť jedlo na viac prírodnejšie, tak isto k nemu pripravte ryžu.

 

Kuracie prsia na prírodno s volským okom a omáčkou

Niektorí z vás mi písali, že toto nie je veľmi rpírodna vezia, že by to chcelo omáčku.
Tak ak chcete múso s omáčkou, tak ho môžete opražiť v celko na panvicu a zliať olej. Pridať kocky cibue a orestovať mäso na cibuli. Podlejete ho smotanou na varenie a podávate s ryžou.
Dobrú chuť.

Kuracie prsia na prírodno s volským okom

Toto je klasické slovenské jedlo, ktoré sa na Slovensku často pripravuje. Je to jednoduchá a chutná alternatíva na prípravu kuracích pŕs.

Potrebujeme:

  • 4 ks kuracích pŕs
  • 150 g údenej slaniny
  • 4 vajíčka
  • 2 PL masla
  • olej
  • soľ (podľa chuti)
  • čierne mleté korenie

Postup:

  1. Kuracie pŕska si nakrájame na časti. Odblaníme a umyjeme ich. Jemne ich naklepeme druhou stranou noža alebo kladivkom. Osolíme a pridáme štipku čierneho mletého korenia.
  2. Na panvici si rozpustíme trochu oleja a opiekať na ňom údenú slaninu. Na tejto horúcej slanine opečieme kuracie pŕska z oboch strán.
  3. Medzitým si pripravíme volské očko. Volské očko sa robí pod pokrievkou. Keď sú kuracie pŕska hotové, odložíme ich a na panvicu rozpustíme maslo. Na rozpustenom masle si urobíme 4 volské očká.
  4. Na tanier položíme kuracie pŕska a na ne volské očko. Podávame s hriankami, ryžou, zemiakmi alebo akoukoľvek prílohou vám chutí. Môžete si vybrať, čo preferujete. Ja osobne odporúčam ryžu.

 

Kuracie na prírodno – pripúravila som 10 receptov, ktoré oceníte.

To je všetko! Tento klasický obed je pripravený v pár jednoduchých krokoch. Ak chcete pridať omáčku, môžete mäso opražiť na panvici spolu s cibuľou, pridať smotanu na varenie a podávať s ryžou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *