Kuracie prsia na prírodno s volským okom
Dnes si prpravíme také kalsické slovenské jedlo a kuracie prsia na prírodno s vajíčkom (volským okom). Kuracie prsia sa na Slovensku pripravujú veľmi často, tak verím, že táto alternatíva vás poteší. Opúť jednoduchý recept.
Budeme potrebovať:
- 4 ks kuracích pŕs
- 150 g údenej slaniny
- 4 vajíčka
- 2 PL masla
- olej
- soľ (podľa chuť)
- čierne mleté korenie
Kuracie prsia na prírodno s volským okom
- Kuracie mäso som už kúoila nakrájané na časti. Mäsko som si odblanila a umyla. Mám teda štyri kuracie prsia. Druhou stranou noža alebo kladivkom som si kuracie prsia jemne naklepala. Osolila som ich a prdiala som aj štipku čierneho mletého korenia.
- Na panvicu som si dala trocha oleja a silnou som opiekal slaninu. Tu som si dala na boha v ytomto horúcom výpeku som sprudkal opiekla kuracie prsia z oboch strán.
- Vyberiieme mäso a spravím štyri vajíčka na spôsob volského oka. Nezabudnite ich robiť pod pokrievkou. Servírujeme tak, že položíme kuracie prsia na tanier a na nich volské vajíčko. K tomu podáme s hriankami, ryžou, zemiakmi alebo s hriankami. Je to na vás s čím to chcete jesť. Ja preferujem ryžu.
Kuracie prsia na prírodno s volským okom
Klasický obed pripravený v pr krokoch do pár minút je na svete. Ak chcete ribiť jedlo na viac prírodnejšie, tak isto k nemu pripravte ryžu.
Kuracie prsia na prírodno s volským okom a omáčkou
Niektorí z vás mi písali, že toto nie je veľmi rpírodna vezia, že by to chcelo omáčku.
Tak ak chcete múso s omáčkou, tak ho môžete opražiť v celko na panvicu a zliať olej. Pridať kocky cibue a orestovať mäso na cibuli. Podlejete ho smotanou na varenie a podávate s ryžou.
Dobrú chuť.
[penci_recipe]
0 Comments