Potrebujete:
– 4 kuracie prsia
– 250 g šampiňónov
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 250 ml smotany na varenie
– soľ, čierne korenie, bylinková soľ
– olej na smaženie
Kuracie prsia na prírodno so šampiňónmi
Postup:
1. Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a osolíme.
2. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a prsia opražíme z oboch strán do zlatista. Potom ich vyndáme z panvice a necháme zatiaľ odpočívať.
3. V tej istej panvici osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak.
4. Pridáme na tenké rezance nakrájané šampiňóny a osmažíme ich, kým sa zmäknú.
5. Do zmesi pridáme smotanu na varenie a necháme prevrieť.
6. Do omáčky vrátime opečené kúsky kuracích prsíčok a necháme povariť ešte pár minút.
7. Dochutíme soľou, čiernym korením a bylinkovou soľou podľa chuti.
8. Podávame s cestovinami, ryžou alebo zemiakovými plackami.
Dobrú chuť!