Kuracie prsia na smotane

Kuracie prsia na smotane. Moje naj jedlo poslené mesiace. Smotana zjemní chuť a kuracie mäsko je proste božie.
A už by to po dlhšej dobre chcelo niečo naozaj chutné. Tak preto smotanu a troška mäska. Pochutnáte si.

Kuracie prsia na smotane recept

Kuracie prsia na smotane s haluškami a ešte viac..

Potrebujeme:

  • kuracie prsia
  • cibuľa
  • olej
  • 2 ks smotany na šľahanie 33%
  • 1 dcl mlieka
  • 2 PL hladkej múky
  • 4 PL polohrubej múky
  • 1 vajíčko
  • petržlenová vňať
  • soľ, mleté čierne
  • mletá sladká paprika

 

  1. Do hrnca som si najemno nakrájala cibuľku a spiekla ju na oleji. Potom som pridala očistené kurecie prsia, ktoré som nakrájala na kocky.
  2. Spražial som ich spridla, pridala som mletú červenú papriku a trocha ich podlilala decom mlieka. Varíme a môžeme podlievať vývarom kým sa kuracie prsia nepspravia.
  3. Potom pridáme smotani na varenie / sľahanie. Ktorú som si vymiešala s hladkou múkou a podliala mäsko. Takto nám omáčka zhustne. Pred koncom pridíme soľ, mleté čierne korenie a papriku ak treba.
  4. Cestpviny som si pripravila s troškou vody, vajíčka a polohrubej múky. Pridala som aj petržlenovú vňať. Vymiešala som cesto ktoré som cez “halúškovač” perdlačila do hrnca s osolenou vodou.

Takto pripravené jedlo podávme. Na vrch ešte trocha nasekanej petržlenovej vňati.
Dobrú chuť.

 

Kuracie prsia na smotane s cestovinou
Kuracie prsia na smotane s cestovinou

2) Kuracie prsia na smotane s cestovinou

Potrebujeme:

  • 450 g kuracích prs
  • 1 ks cibule
  • 1 ks cesnaku
  • pažitka
  • 1 teglík smotany na varenie
  • 2 PL kyslej smotany
  • olivový olej

Na halušky potrebujeme:

  • polohrubú muku
  • vodu
  • majoránku
  • soľ

Koreniny: (podľa vlastného výberu)

  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • majoránka
  • paprika
  • grill korenie

 

  1. Na oleji si orestujeme troška cibuľky a v hrnci som pridala aj pár strúčikov jarnej cibuľky pe vôňu a chuť.
    Pridala som a s prudka orestovala kuracie prsika nakárjane na plátky alebo kocky a orestovala.
  2. Znížila som plameň a pridala som korenie podľa vlastného výberu. Môžeme podlaiť a dusiť cca 20 minút.
  3. Potom som vybrala bobkový lisť a pridala premiešanú smotanu s 2 PL hladkej múky na zhustenie.
  4. Na konci pridáme ešte pertlačený cesnak a pretžlenovú vňať.

Halušky som pripravila takto:

  1. Dáme do misky múku, soľ, majoránku a trocha vody. Miešame na hustejšiu konzistenciu. Za ten čas sa mi už varila osolená voda.
  2. Prdiáme halušky cez plyžičku alebo haluškovník do vody a varíme. Tie ktoré vyplavú povaríme ešte minútku a vyberieme.

 

 

Kuracie mäso na smotane s kolienkami
Kuracie mäso na smotane s kolienkami

 

3) Kuracie mäso na smotane s kolienkami

Teraz si pripravíme mojú lajckú verziu na ktorú budeme potrebovať:

  • kuracie prsia
  • jednu cibuľu
  • 33% smotanu na šľahanie
  • ďalšie balenie smotany na varenie (postačí aj 12%)
  • 2 PL hladkej múky
  • paprika
  • soľ, korenie, mleté korenie
  • cestoviny

 

  1. Ja si vždy ako prvé dám vyvyriť v slanej vode cestoviny. Nech je to čo najskôr a za ten čas si pripravujem mäso alebo omáčky. Vždy to tak robím.
  2. Orezala a očistila som su kuracie prsia, ktoré som dala na panvicu speniť s civuľkou. Potom som ich osolila a okorenila.
  3. Trocha podlejeme vodou a pridáme smotanu na šľahanie.
  4. Za ten čas čo sa mäsko dusí tak si dáme lyžice hladkej múky k smotane na varenie. Spravíme akúsi zaprašku a pridáme k mäso keď je už mäkke.
  5. Na konci dosolíme a dochutíme korením. Podávame s cestovinami. Dobrú chuť.

 

Kuracie prsia na smotane - krémové

4) Kuracie prsia na smotane – krémové

 

Na prípravu potrebujeme:

  • pol kg kuraciny (najlepšie prsia)
  • 2 ks cibuľa
  • 1 téglik smotany (nezáleží na tom akej)
  • lyžica masla
  • 1 šálka mlieka (polotučné, plnotučné)
  • červená mletá paprika, čierne mleté korenie, soľ, bobkový list
  • 1 balenie cestovín (v mojom prípade kolienka)

Postup

Cibuľu som si nakrájala najemno na malé kúsky. Kuracie prsia som poriadne umyla, očistila a nakrájala tak isto na kocky, aké nám vyhovujú. Pripravila som si hrniec, na ktorom som chvíľku nechala roztopiť maslo a následne som pridala nakrájanú cibuľu. Cibuľu som nechala spražiť pokiaľ sa trocha stiahla a chytila farbu. Potom som k cibuli primiešala kuracinu a chvíľu nechala dusiť za občasného miešania.

Ku mäsu som o chvíľku pridala červenú mletú papriku, čierne mleté korenie a trocha som osolila. Premiešame. V kanvici som si medzitým dala prevariť vodu a vliala ju ku opraženému mäsku. Vody potrebujeme cca 3 šálky. Takto som to nechala dusiť/variť pokiaľ sa nám uvarilo mäsko. Následne som si v druhej miske zmiešala šálku mlieka s téglikom smotany.

 

Tento krok môžete vynechať pokiaľ máte smotanu na varenie a mlieko môžete naliať rovno do hrnca, tak isto aj smotanu. Ja som mala tentokrát kyslú, ktorú treba rozmiešať aby sa nám nevytvorili hrudky. Teraz som pridala aj 2-3 bobkové listy a nechala som omáčku variť, pokiaľ zovrela. Na záver som bobkové listy vybrala a máme hotovo. Omáčku som podávala s kolienkami pripravenými podľa návodu na obale.

 

Kuracie prsia na smotane so šampiňónmi

5) Kuracie prsia na smotane so šampiňónmi

Na prípravu kuracích pŕs na smotane so šampiňónmi budete potrebovať:

  • 4 kúsky kuracích pŕs (ideálne bez kostí)
  • soľ a čierne mleté korenie 
  • 2 PL masla
  • 1 cibuľa 
  • 200 g čerstvých šampiňónov (najlepšie nakrájaných na tenké plátky)
  • 250 ml smotany na varenie
  • 1 lyžička mletého rascebu
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate (na ozdobenie)

Postup prípravy:

1. Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky. Môžete ich ešte jemne otrieť soľou a čiernym korením podľa chuti.

2. Na panvi rozpustíme maslo a pridáme nasekanú cibuľu. Orestujeme ju do zlatista.

3. Pridáme nakrájané šampiňóny a dusíme ich niekoľko minút, kým nezmäknú.

4. Do panvice pridáme nakrájané kuracie prsia a smažíme ich, kým nezískajú zlatistú farbu.

5. Pridáme smotanu na varenie a mletý rascebu. Znížime teplotu a necháme variť asi 5-7 minút, kým sa omáčka nezhustne a kuracie mäso je úplne uvarené.

6. Podávame s prílohou podľa vlastnej chuti ako napríklad ryžou, cestovinami alebo pečenými zemiakmi.

7. Na ozdobenie môžeme použiť nasekanú petržlenovú vňať.

Dobrú chuť!

 

Kuracie prsia na smotane so slaninou

6) Kuracie prsia na smotane so slaninou

Na prípravu kuracích pŕs na smotane so slaninou budete potrebovať:

  • 5 kúskov kuracích pŕs 
  • soľ a čierne korenie 
  • 5 plátkov slaniny
  • 1 cibuľa (najlepiej nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (najlepšie pretlačené)
  • 1 teglík smotany na varenie
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička mletého rascebu
  • 2 lyžice oleja na smaženie
  • petržlenová vňaťka

Postup prípravy:

1.Prv músko dôkladne umyjeme. Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky. Môžeme ich ešte jemne osoliť a a pridať čierne korenie alebo vlastné. Podľa toho čo vám najviac chutí. 

2. Slaninu nakrájame na malé kocky a opečieme ju na suchej panvici, kým nie je krásne chrumkavá. No môžete aj celá plátky. 

3. Na rovnakej panvici rozohrejeme olej a pridáme nasekanú cibuľu. Smažíme ju do zlatista.

4. Pridáme nakrájané kuracie prsia a opečieme ich na panvici, kým nezískajú zlatistú farbu.

5. Pridáme pretlačený cesnak a dusíme ešte asi 1 minútu.

6. Do panvice pridáme smotanu na varenie, mletú papriku a mletý rascebu. Necháme variť asi 5-7 minút, kým sa omáčka nezhustne.

7. Na záver pridáme opečenú slaninu a premiešame.

8. Podávame s prílohou podľa vlastnej chuti ako napríklad ryžou, cestovinami alebo pečenými zemiakmi.

9. Na ozdobenie môžeme použiť nasekanú petržlenovú vňať.

Dobrú chuť!

 

Videorecept

Dnes som varila: KURACIE PRSIA so smotanovo cesnakovou omáčkou - recept

No čo priatelia chutil vám receptík?
Podarilo sa vám pripraviť chutné jedlo na obednž stôl? Podelte sa s tým nižšie v komentári.
Budem aj rada, ak mi napíšete, čo chcete viac video návodov v receptoch. Aby som vedela, či ich mám pridávať alebo nie.

Ďakujem za spätné väzby, vaša Lucia.

Kuracie prsia na smotane sú jednoduché a chutné jedlo, ktoré môžete pripraviť pre celú rodinu. Tu je recept:

Potrebujeme:

  • Kuracie prsia
  • Cibuľa
  • Maslo alebo olej na opraženie
  • Smotanu na šľahanie
  • Soľ, mleté čierne korenie a ďalšie korenie podľa chuti

Postup:

  1. Kuracie prsia umyte, očistite a nakrájajte na tenké plátky alebo kocky.
  2. Na panvici rozohrejte maslo alebo olej a opražte nakrájanú cibuľu, kým nebude zlatistá a mäkká.
  3. Pridajte kuracie mäso do panvice a opražte ho, kým nebude voniať a získa zlatistú farbu.
  4. Potom pridajte smotanu na šľahanie a nechajte varenie na miernom ohni. Premiešajte, aby sa smotana dostala do všetkých kúskov mäsa.
  5. Nechajte jedlo variť sa ešte pár minút, aby sa všetky chute spojili. Ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ, mleté čierne korenie a ďalšie korenie podľa chuti.
  6. Podávajte s prílohou podľa vašej voľby, napríklad s cestovinami alebo ryžou.

Takto pripravené kuracie prsia na smotane sú skvelou voľbou pre všetkých milovníkov kuracieho mäsa. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *