Kuracie prsia paradajkový pretlak

Na prípravu kuracích pŕs s paradajkovým pretlakom budete potrebovať tieto suroviny:

– 4 kuracie prsia
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 400 g paradajkového pretlaku
– soľ, korenie, bylinky podľa chuti (napr. bazalka, oregano)

 

Kuracie prsia paradajkový pretlak

Postup prípravy:
1. Kuracie prsia opláchnite a osušte kuchynským utierkou. Na panvici rozohrejte trochu oleja a opečte kuracie prsia z oboch strán, aby sa pekne zazlatili. Potom ich vyberte z panvice a odložte na tanier.

2. Do vyprážanej zvyškovej masti na panvici pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a restujte do zlatista.

3. Pridajte paradajkový pretlak a nechajte povariť asi 5 minút, aby sa pretlak prehrial a dobře prepojily chutí.

4. Do omáčky pridajte osolené a okorené kuracie prsia, zakryte pokrievkou a nechajte dusiť asi 15-20 minút, kým mäso nezjemnie.

5. Podávajte s cestovinami alebo ryžou a posypte najem vašimi obľúbenými bylinkami.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *