Na prípravu kuracích pŕs s paradajkovým pretlakom budete potrebovať tieto suroviny:
– 4 kuracie prsia
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 400 g paradajkového pretlaku
– soľ, korenie, bylinky podľa chuti (napr. bazalka, oregano)
Kuracie prsia paradajkový pretlak
Postup prípravy:
1. Kuracie prsia opláchnite a osušte kuchynským utierkou. Na panvici rozohrejte trochu oleja a opečte kuracie prsia z oboch strán, aby sa pekne zazlatili. Potom ich vyberte z panvice a odložte na tanier.
2. Do vyprážanej zvyškovej masti na panvici pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a restujte do zlatista.
3. Pridajte paradajkový pretlak a nechajte povariť asi 5 minút, aby sa pretlak prehrial a dobře prepojily chutí.
4. Do omáčky pridajte osolené a okorené kuracie prsia, zakryte pokrievkou a nechajte dusiť asi 15-20 minút, kým mäso nezjemnie.
5. Podávajte s cestovinami alebo ryžou a posypte najem vašimi obľúbenými bylinkami.
Dobrú chuť!