Chutná Vareška

Kuracie prsia po Sečuánsky

Kuracie prsia po Sečuánsky

Kuracie prsia po Sečuánsky – trocha ázie na vašom stole.

Budeme potrebovať:

  • 1 kurča (alebo 4 kuracie rezne z pŕs)
  • 1 vajce
  • 1 lyžica škrobu
  • 1, 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1/2 malej hlávky kapusty
  • 10 šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • chilli alebo niekoľko feferónok podľa chuti
  • 1/2 lyžičky glutasolu
  • 1 lyžička škrobu

Zálievka:

  • šálka vývaru z kocky bujónu
  • 1/2 šálky vína
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžička cukru
  • 1/2 lyžičky zázvoru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • väčšia štipka glutasolu

 

Postup: kuracie prsia po Sečuánsky

Mäso si umyjeme a osušíme, následne ho rozkrojíme na chrbtici a pomaly odrezávame od rebier, krídla a nohy vykostíme a čisté mäso nakrájame na tenké kúsky. Rozklepneme k nemu vajce, posypeme 1-2 lyžicami škrobu ( podľa veľkosti kurčaťa), pokvapkáme troškou sójovej omáčky a necháme najmenej 2 hodiny odležať.

Kapustu pokrájame na štvorčeky , vložíme do vriacej osolenej vody a minútu povaríme. Potom vodu scedíme a kapustu prepláchneme studenou vodou. Necháme odkvapkať. Na plátky pokrájame šampiňóny, vložíme ich do trochu rozohriateho oleja, ľahko osolíme a dusíme, kým sa šťava nevydusí. Ďalej si pripravíme zálievku. Vývar z bujónovej kocky doplníme vínom, sójovou omáčkou, cukrom, zázvorom, citrónovou šťavou a povaríme. Potom odstavíme a vmiešame glutasol.

 

Kuracie prsia po Sečuánsky

Kuracie prsia po Sečuánsky

V panvici s vyšším okrajom rozpálime olej, postupne vhodíme kúsky odležaného mäsa a vidličkou oddeľujeme, aby sa jednotlivé kúsky nezlepovali. Keď sú všetky kúsky mäsa opražené, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu ( môžeme pridať i 1 pór), na plátky pokrájaný cesnak, po chvíli odkvapkanú kapustu a podusené šampiňóny.

Spolu asi 3 minútky opekáme na silnom ohni, potom zalejeme zálievkou, priostríme chilli alebo feferónkami a zahustíme lyžičkou škrobu, ktorý sme rozmiešali v troške studenej vody. Ešte raz dobre premiešame a hneď podávame s dusenou ryžou ( ktorá je takmer neslaná). Prajem dobrú chuť.

Neodolajte ani týmto kuracím prsiam na paradajkovej omáčke.

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *