Kuracie prsia po Sečuánsky

Ani si nedokážem predstaviť, že sa vám tento recept tak zapáčil. K dnešnému dňu je to viac ako sto zdieľaný po rôznych sociálnych sieťach. Čo ma úprimne milo prekvapilo. Popravde som čakala, že tento recept bude odignorovaný, ale vidíte ako je to v živote. Vždy inak.. A to je to pekné.

Kuracie prsia po Sečuánsky

Kuracina pripúravená inak, tak trocha na azíjský spôsob s prímesou slovenskej kuchyne. A presne takto to mám rada. Nemám vždy nervy na to hľadať ázijske prísady a omáčky, ktoré nemám šancu kúpiť v bežnom obchode.
Táto kuracinka vám bude isto chutiť.

 

Kuracie prsia po Sečuánsky sú skvelou voľbou, ak túžite po jedle s exotickou príchuťou, no nemáte čas ani dostupnosť ázijských ingrediencií. Tento recept kombinuje kuracie prsia s prímesou slovenskej kuchyne a výsledok je neodolateľný.

Suroviny:

  • 4 kuracie prsia
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 červená paprika, pokrájaná na tenké pásiky
  • 1 zelená paprika, pokrájaná na tenké pásiky
  • 1 mrkva, pokrájaná na tenké pásiky
  • 1 stonka zeleru, pokrájaná na tenké pásiky
  • 1 červená cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1 lyžička mletej papriky
  • ½ lyžičky červenej papriky
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Kuracie prsia nakrájajte na tenké plátky a dajte do misky.
  2. V miske zmiešajte sójovú omáčku, med, sezamový olej, cesnak, mletú papriku, a červenú papriku. Dobré premiešajte a nechajte marinovať kuracie prsia aspoň 30 minút.
  3. Na rozohriatej panvici použite stredný oheň a opražte cibuľu, zeler, mrkvu a papriku, až kým nebudú mäkké.
  4. Do panvice pridajte marinované kuracie prsia a orestujte ich, kým nie sú hotové.
  5. Podávajte s ryžou alebo cestovinou a posypte koriandrom na ozdobu.

Výsledkom bude exotické a chutné jedlo, ktoré vás najbližšie doby pochváli svojou výnimočnou príchuťou. Dobrú chuť!

 

Kuracie prsia po Sečuánsky

2) Kuracie prsia po Sečuánsky

Na prípravu kuracích pŕs po sečuánsky potrebujeme tieto ingrediencie:

– 500g kuracích pŕs
– 2 lyžice sójovej omáčky
– 2 lyžice ryžového octu
– 1 lyžica sezamového oleja
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 lyžica mletého červeného korenia
– 1 lyžica sečuánskeho korenia
– 1 čili paprička, nasekaná
– 1 lyžica kukuričného škrobu
– 1 lyžica rastlinného oleja
– soľ a korenie

Postup:

1. Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky a osolíme a okoreníme podľa chuti.

2. V miske si pripravíme marinádu z sójovej omáčky, ryžového octu, sezamového oleja, cesnaku, mletého červeného korenia, korenia sečuánskeho kôru a nasekanej čili papričky.

3. Kuracie mäso namočíme do marinády a necháme aspoň pol hodiny odstáť.

4. Potom zmes kukuričného škrobu premiešame s trochou vody a pridáme do mäsa.

5. Na panvici rozohrejeme rastlinný olej a pridáme kuracie mäso. Osmažíme ho dozlatista.

6. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

One Comment

  1. Lucia píše:

    Ďakujem vám za pekné a ústretové komentáre. Ďakujem ešte raz priatelia.
    Vaša Lucia. 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *