Recept 1: Kuracie prsia na medovo – horčicovej omáčke s bylinkami
Ingrediencie:
- 500 g kuracích prsníkov
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice plnotučnej horčice
- 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
- Čerstvé bylinky (napr. rozmarín, tymián alebo petržlen)
- Zeleninová príloha (napr. dusená brokolica alebo mrkva)
Postup:
- Príprava kuracích prsníkov: Kuracie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Následne ich narežte na tenké plátky, aby sa rýchlejšie a rovnomernejšie piekli. Osľaďte a okoreňte podľa chuti soľou a čiernym korením.
- Príprava omáčky: V miske zmiešajte med, horčicu, pretlačený cesnak, olivový olej a citrónovú šťavu. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili, a ochutnajte. Ak máte radi sladšie, pridajte trošku medu, ak horčicovejšie, tak zvýšte množstvo horčice.
- Opekanie: Na panvici s nepriľnavým povrchom zohrejte trošku olivového oleja na stredne vysokú teplotu. Pridajte kuracie prsia a nechajte ich pomaly opiecť z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé (zvyčajne to trvá okolo 6-7 minút z každej strany).
- Pridanie omáčky: Keď sú kuracie prsia hotové, znížte teplotu a do panvice pridajte pripravenú medovo-horčicovú omáčku. Dobre premiešajte a nechajte ešte niekoľko minút variť na miernom ohni, aby sa prsia prepojili s chuťou omáčky a omáčka sa zahustila.
- Podávanie: Kuracie prsia na medovo-horčicovej omáčke môžete podávať s dusenou zeleninou, ako je brokolica alebo mrkva, a posypať ich čerstvými bylinkami. Tento recept je jednoduchý, rýchly a výnimočne chutný.
Recept 2: Rýchle kuracie prsia na citrónovom masle s restovanou zeleninou
Ingrediencie:
- 500 g kuracích prsníkov
- 100 g masla
- 1 citrón (šťava a kôra)
- 2 strúčiky cesnaku (nakrájané)
- 1 paprika (môžete použiť rôzne farby)
- 1 cuketa
- Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
- Čerstvá petržlenová vňať alebo bazalka na ozdobu
Postup:
- Príprava kuracích prsníkov: Rovnako ako v prvom recepte, kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na tenšie plátky. Osoľte a okoreňte.
- Príprava masla: V malom hrnci roztopte maslo na strednom ohni. Pridajte nakrájaný cesnak a restujte, kým nezačne voňať. Potom pridajte šťavu z citrónu a jemne nastrúhanú citrónovú kôru, dôkladne premiešajte.
- Opekanie kuracích prsníkov: Na samostatnej panvici zohrejte trošku masla (ak máte nejaké z maslového zmesi, môžete ho použiť) na vysokej teplote. Pridajte kuracie prsia a varte, kým nie sú zlatohnedé a prepečené, približne 6-8 minút z každej strany.
- Príprava zeleniny: Na panvicu, kde ste piekli kuracie prsia, pridajte nakrájanú papriku a cuketu. Restujte ich na strednom ohni asi 5 minút, kým nezmäknú, ale zostanú chrumkavé. Zeleninu ochuťte soľou a korením.
- Dokončenie jedla: Keď sú kuracie prsia hotové, prelejte ich citrónovým maslom. Na tanier položte kuracie prsia a okolo nich rozložte restovanú zeleninu. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou alebo bazalkou.
Tento recept je nielen rýchly a jednoduchý, ale aj plný chuti a farieb, ktoré oslnia každého. Servírovaním tohoto jedla na tanier urobíte dojem na rodinu alebo priateľov, a pritom si vychutnáte výnimočne chutný a zdravý obed alebo večeru.
V oboch receptoch sú kuracie prsia spracované tak, aby sa ich chuť krásne prepojila so sprievodnými ingredienciami. Vychutnajte si jedinečné kombinácie chutí a tešte sa z lahodného jedla, ktoré neprináša len lahodnosť, ale aj rýchlosť a jednoduchosť v príprave!
Na rýchly recept na kuracie prsia potrebujeme nasledovné ingrediencie:
– 2 kuracie prsia
– soľ
– mleté čierne korenie
– olivový olej
Kuracie prsia – Rýchle recepty
Postup:
1. Kuracie prsia umyjeme a osušíme papierovým uterákom.
2. Prsia osolíme a opepříme z oboch strán.
3. Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja.
4. Kuracie prsia pridáme na rozohriatu panvicu a opekáme asi 5-7 minút z každej strany, prípadne až kým nebudú pekne zlatisté.
5. Podávame s prílohou podľa vlastnej chuti.
Dobrú chuť!