Kuracie prsia s brokolicou

Dnes si pripravíme kuracie prsia s broklicou na petnásť spôsobov, ktoré som pre vás pripravila.
Ja milujem najme 12. recept.

1. Kuracie prsia s pečenou brokolicou a cesnakom

Ak máte radi jednoduché a zdravé recepty, určite si vyskúšajte tento recept na kuracie prsia s pečenou brokolicou a cesnakom.

Na prípravu budete potrebovať tieto suroviny:
– 4 kuracie prsia
– 1 brokolica
– 4 strúčiky cesnaku
– olivový olej
– soľ
– čierne korenie
– cesnakový prášok
– mletá paprika

Postup prípravy:
1. Najprv si pripravte marinádu z olivového oleja, nasekaného cesnaku, soli, čierneho korenia, cesnakového prášku a mletej papriky.
2. Kuracie prsia opláchnite a osušte.
3. Kuracie prsia potrite marinádou z oboch strán a nechajte aspoň 30 minút odležať v chladničke.
4. Brokolicu povarte vo vriacej osolenej vode asi 5 minút, aby sa trochu zmäkla.
5. Na plech vložte kuracie prsia a okolo nich rozložte na kúsky nakrájanú brokolicu.
6. Plech dajte do predhriatej na 200 stupňov rúry a pečte asi 20 – 25 minút, kým kuracie mäso nie je hotové.
7. Podávajte teplé, môžete pridať ešte citrónovú šťavu alebo petržlenovú vňať na ozdobenie.

Takto pripravené kuracie prsia s pečenou brokolicou a cesnakom sú skvelou voľbou pre zdravý a chutný obed či večeru. Dobrú chuť!

 

2. Kuracie prsia plnené mozzarellou a brokolicou

Na prípravu kuracích pŕs plnených mozzarellou a brokolicou budete potrebovať nasledujúce suroviny:

– 4 kuracie prsia
– 1 veľká hlava brokolice
– 200g mozzarelly
– soľ a korenie podľa chuti
– olivový olej

Postup:

1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.

2. Kuracie prsia očistite od tuku a šľachy a nakrájajte na polovicu, ale neoddeľujte kúsok úplne.

3. Na mäso nasypte soľ a korenie a potom plnivo – nakrájanú mozarellu a uvarenú brokolicu.

4. Porovnané kúsky prsia zrolujte do rolád a pripevnite prepichovaním či zadobením špáradlom.

5. Vložte rolády na plech a jemne ich pokvapkajte olivovým olejom.

6. Vložte do rúry a pečte asi 25-30 minút alebo kým mäso nebude dobre prepečené.

Servírujte s prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!

 

3. Kuracie prsia s brokolicou a kačacou omáčkou

Na prípravu kuracích pŕs s brokolicou a kačacou omáčkou budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

– 4 kúsky kuracích pŕs
– 1 väčšia hlávka brokolice
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml kačacej omáčky
– soľ, korenie, olej

Postup:

1. Kuracie pŕska osolíme a okoreníme podľa chuti.
2. V hrnci na rozpálenom oleji opečieme kuracie pŕska na oboch stranách dozlatista.
3. Z hrnca vyberieme kuracie pŕska a na rozpálenom oleji orestujeme drobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
4. Pridáme na ružiky nakrájanú brokolicu a orestujeme ju 2-3 minúty.
5. Potom pridáme kačaciu omáčku a dusíme približne 5 minút, kým sa brokolica nezmäkne.
6. Do omáčky pridáme opäť kuracie pŕska a necháme spolu prejsť asi 5 minút.
7. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu.

Tento chutný a zdravý recept na kuracie pŕska s brokolicou a kačacou omáčkou je skvelou voľbou pre ľahký a výživný obed či večeru. Dobrú chuť!

 

4. Kuracie prsia s cícerom a brokolicou v sójovej omáčke

Potrebujeme:

– 500g kuracich prs
– 1 plechovka cíceru
– 1 menšia brokolica
– 3 lyžice sójovej omáčky
– 2 lyžice olivového oleja
– soľ, korenie, cesnakový prášok, paprika

Postup:

1. Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a opražíme na panvici so 2 lyžicami olivového oleja. Osolíme, okoreníme a pridáme cesnakový prášok a papriku podľa chuti.

2. Brokolicu očistíme a nakrájame na malé rôzne kúsky. Cícer opláchneme pod tečúcou vodou.

3. Do panvice s kuracím mäsom pridáme cícer a brokolicu. Zalejeme sójovou omáčkou a necháme dusiť asi 10 minút, kým sa zelenina nezmäkne.

4. Podávame s ryžou alebo pečenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

Kuracie prsia s brokolicou a smotanovou omáčkou

5. Kuracie prsia s brokolicou a smotanovou omáčkou

Potrebujete:

– 4 kuracie prsia
– 1 väčšia brokolica
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml smotany na varenie
– soľ, korenie, cesnakový prášok, mletá paprika
– olej na smaženie

Postup:

1. Kuracie prsia nakrájajte na plátky, osolte, okoreňte cesnakovým práškom a mletou paprikou.

2. Na panvici rozohrejte olej a orestujete kuracie prsia z oboch strán do zlatista. Potom ich vyberte z panvice a dejte bokom.

3. Do panvice pridajte pokrájanú cibuľu a orestujte ju do zlatista. Potom pridajte nasekaný cesnak a krájana brokolicu.

4. Restujte brokolicu až kým nezmäkne, potom pridajte smotanu a nechajte zovrieť. Varíme ešte pár minút, kým sa omáčka nesťahuje.

5. Do omáčky vložíme späť opečené kúsky kuracích prsiat a necháme zohriať.

6. Osolíme, okoreníme podľa chuti a môžeme podávať s cestovinou alebo ryžou.

Dobrú chuť!

 

6. Kuracie prsia s brokolicou a parmezánom

Ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– 2 šálky brokolice (nasekané na menšie kúsky)
– 1 šálka strúhaného parmezánu
– 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– Soľ a korenie podľa chuti

Postup:
1. Kuracie prsia umyte a osušte papierovou utierkou a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájané kuracie prsia. Orestujte z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.
3. Pridajte nasekaný cesnak a brokolicu a miešajte, kým brokolica nezmäkne.
4. Pridajte strúhaný parmezán, soľ a korenie a nechajte zohriať až kým parmezán nezačne topiť.
5. Podávajte teplé s prílohou podľa vlastnej chuti.

Tento jednoduchý a chutný recept na kuracie prsia s brokolicou a parmezánom je ideálny na rýchlu a zdravú večeru. Dochutíte ho množstvom bylín alebo korenín podľa vlastného vkusu. Dobrú chuť!

 

7. Kuracie prsia s brokolicou a kuracím vývarom

Na prípravu kuracích pŕs s brokolicou a kuracím vývarom budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 4 kuracie prsia
– 1 brokolica
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica oleja
– soľ, čierne korenie, sušené bylinky (napr. bazalka, oregano)
– kurací vývar

Postup:

1. Kuracie prsia očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Osolte a okorenite podľa chuti.

2. V hrnci zohrejte olej a orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak.

3. Pridajte nakrájané kuracie prsia a orestujte ich z každej strany, kým sa nezatiahnu.

4. Zalejte kuracie mäso kuracím vývarom a nechajte dusiť približne 15-20 minút.

5. Počas toho si očistite brokolicu a nakrájajte ju na menšie kúsky.

6. Pridajte nakrájanú brokolicu do hrnca k mäsu a nechajte variť ďalších 10-15 minút, kým brokolica nezmäkne.

 

8. Kuracie prsia s opečenou brokolicou a cesnakovým maslom

Ingrediencie:
– 2 kuracie prsia
– 1 hlávka brokolice
– 3 strúčiky cesnaku
– 2 polievkové lyžice masla
– soľ a korenie podľa chuti

Postup:
1. Kuracie prsia opláchnite pod vodou, osušte papierovou utierkou a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Na rozpálenej panvici opečte kuracie kúsky z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú prepečené.
3. V druhej panvici rozpálte maslo a pridajte na jemno nasekaný cesnak. Nechajte cesnak osmahnúť, kým nezískate výraznú vôňu.
4. Pridajte predtým opranú a nakrájanú brokolicu a opečte ju spolu s cesnakom a maslom.
5. Dochutte soľou a korením podľa vlastného vkusu.
6. Ak chcete, môžete pridať aj ďalšie korenie alebo bylinky podľa vlastnej chuti (napr. petržlenovú vňať).
7. Servírujte kuracie prsia spolu s opečenou brokolicou a cesnakovým maslom. Podávajte za tepla a môžete podávať aj s prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!

9. Kuracie prsia so syrom a brokolicou

Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– 1 hrnček nasekanej brokolice
– 1 hrnček strúhaného syra
– 2 lyžice oleja
– Soľ a korenie podľa chuti

Postup:
1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky.
2. Na panvici rozohrejeme olej a prsia osolíme a okoreníme.
3. Prsia opekáme z oboch strán dozlatista.
4. Do kuracích prsí pridáme nasekanú brokolicu a opečieme ju spolu s mäsom.
5. Kedy je brokolica zmäknutá, pridáme strúhaný syr a necháme ho roztopiť.
6. Podávame teplé so zemiakovou kašou alebo ryžou.

Dobrú chuť!

 

Kuracie prsia s brokolicou na panvici
Kuracie prsia s brokolicou na panvici

10. Kuracie prsia s brokolicou na panvici

Suroviny:
– 4 kuracie prsia
– 1 brokolica
– 1 hrst hladkej muky
– 1 hrst stručkov cesnaku
– 2 lyzice masla
– 1 lyzica olivoveho oleja
– 250 ml smotany na varenie
– sul, cerstvo mlety cierny koren
– cerstvo nasekane petrzlenove listy

Postup:
1. Kuracie prsia osolime a okorenime podla chuti a opecieme na rozohriatom oleji vo vysokej panvici z oboch stran asi 5-7 minut, kym nebude vonku zlate a upecene.

2. Brokolicu umyjeme, rozdelime na male ruzicky a uvarime vo vriacej osolenej vode asi 5 minut, kym nebude mäkká. Potom scedime a odložíme na stranu.

3. V hrnci rozpustíme maslo a na ňom osmahneme nadrobno nakrájaný cesnak asi 1-2 minúty, kym sa nezačne zjemňovať.

4. Pridáme hladkú múku a za stáleho miešania krátko zapečieme.

5. Pomaly podlievame smotanou na varenie a necháme omáčku povariť asi 5-7 minút, až sa zahustí.

6. Pridáme uvarenú brokolicu do omacky a premiesame.

7. Na tanieri naložíme upecené kuracie prsia a polejeme ich brokolicovou omackou.

8. Na záver môžeme posypať nasekanými petržlenovými listami a podávať s dusenou ryžou alebo zemiakovou kaší.

Dobru chut!

 

11. Kuracie prsia s brokolicou a cesnakovo-krémovou omáčkou

Potrebujeme:

– 4 kusy kuracích pŕs
– 1 hlávka brokolice
– 3 strúčiky cesnaku
– 1 šálka smotany na varenie
– soľ, čierne korenie, olivový olej

Postup:

1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kusy. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

2. Brokolicu očistíme a rozdelíme na menšie ružičky. Varíme vo vode s trochou soli, kým brokolica nebude mäkká.

3. Na panvici si rozohrejeme olivový olej a opekáme kuracie prsia z oboch strán, kým nebudú zlatisté a prepečené. Potom ich vyberieme z panvice a necháme odpočívať.

4. Do tej istej panvice pridáme nasekaný cesnak a krátko orestujeme. Potom pridáme smotanu na varenie a za stáleho miešania zohrievame, kým omáčka nezhustne.

5. Do omáčky pridáme brokolicu a premiešame. Nakoniec do omáčky vrátime vyprážané kuracie prsia a necháme spolu zohriať.

Podávame s ryžou alebo cestovinou. Dobrú chuť!

 

12. Kuracie prsia s brokolicou a teriyaki omáčkou

Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– 1 veľká brokolica
– 1/2 šálky teriyaki omáčky
– Soľ
– Čierne korenie
– Olej

Postup:

1. Najprv si pripravíme brokolicu. Očistíme ju a nakrájame na menšie kúsky.

2. Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na tenké plátky.

3. Na panvici si rozohrejeme trochu oleja a pridáme nakrájané kuracie mäso. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

4. Keď je mäso pečené z oboch strán, pridáme do panvice brokolicu a teriyaki omáčku.

5. Všetko dobre premiešame a necháme dusiť pod pokrievkou asi 5-10 minút, kým je brokolica mäkká.

6. Hotové jedlo môžeme podávať s ryžou alebo cestovinou.

Dobrú chuť!

 

13. Kuracie prsia s talianskymi bylinkami a pečenou brokolicou

Potrebujeme:

– 4 kuracie prsia
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 1 lyžicu cesnaku, nasekaného
– 1 lyžicu rozmarínu, nasekaného
– 1 lyžicu oregana, nasekaného
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 veľkú brokolicu, nasekanú na malé kúsky

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 200 stupňov Celzia.

2. V malej miske zmiešame olivový olej, cesnak, rozmarín, oregano, soľ a korenie.

3. Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Potom ich umiešame do hotového marinádu a necháme odstáť aspoň 15 minút.

4. Na plech vložíme nasekanú brokolicu a položíme kuracie prsia na vrch. Pečieme v predhriatej rúre asi 25-30 minút, alebo kým kuracie mäso nie je pekne zlatisté a prepečené.

5. Podávame ešte horúce s prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!

 

14. Kuracie prsia s medom a horčicou, podávané s grilovanou brokolicou

Ingrediencie:
– 4 kúsky kuracích pŕs
– 2 lyžice medu
– 2 lyžice horčice
– soľ a korenie podľa chuti
– 1 hlávka brokolice
– olivový olej

Postup:
1. Kuracie prsia osolíme a okoreníme podľa chuti.
2. V miske zmiešame med a horčicu, aby sme vytvorili marinádu.
3. Kuracie prsia položíme do marinády a necháme odpočívať aspoň 30 minút, ideálne v chladničke.
4. Po uplynutí času rozohrejeme gril.
5. Kuracie prsia položíme na gril a pečieme z oboch strán, až kým nie sú dokonale prepečené.
6. Brokolicu umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
7. Na panvici rozohrejeme olivový olej a grilujeme brokolicu, kým nie je mäkká a získala zlatohnedú farbu.
8. Podávame kuracie prsia s grilovanou brokolicou. Dobrú chuť!

 

15. Kuracie prsia so šampiňónmi a brokolicou v bielom víne

Potrebujeme:

– 4 kuracie prsia
– 250g šampiňónov
– 1 veľká brokolica
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľa
– 200ml bielého vína
– soľ, korenie, olej, petržlen na dochutenie

Postup:

1. Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a osolíme a okoreníme podľa chuti.

2. Na panvici rozpálime olej a opražíme na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak, potom pridáme kuracie mäso a orestované ho z každej strany.

3. Pridáme na kúsky nakrájané šampiňóny a krátko ich orestujeme.

4. Pridáme nasekanú brokolicu a bielé víno, necháme chvíľu povařiť.

5. Po uvarení dochutíme soľou, korením a nasekaným petržlenom.

6. Podávame teplé, ideálne s duseným ryžou alebo pečenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

Kuracie prsia s brokolicou

Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– 1 hlava brokolice
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, olivový olej

Postup:
1. Kuracie prsia očistíme a nakrájame na menšie kusy. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
2. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme kuracie mäso dozlatista.
3. Medzitým si brokolicu očistíme a nakrájame na menšie ružičky. Cesnak očistíme a nakrájame na jemné kúsky.
4. Ku orestovanému mäsu pridáme brokolicu a cesnak. Pomiešame a dusíme na miernom ohni približne 10 minút, alebo kým brokolica nezmäkne.
5. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
6. Podávame ešte teplé. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *