Kuracie prsia s hruškovým šalátom

Ak chcete pripraviť kuracie prsia s hruškovým šalátom, tu je jednoduchý recept:

Ingrediencie:

  • 4 kuracie prsia
  • 2 hrušky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice jablčného octu
  • 1 lyžica medu
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Zelerové lístky alebo petržlen na ozdobu

 

Kuracie prsia s hruškovým šalátom

Postup:

  1. Kuracie prsia osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Rozohrejeme panvicu na strednom ohni a pridáme 1 lyžicu olivového oleja.
  3. Kuracie prsia pridáme do panvice a opečieme ich z oboch strán, kým sa neukáže zlatohnedá farba. To by malo trvať asi 4-5 minút na každej strane, v závislosti od hrúbky kúskov mäsa.
  4. Medzičasom olúpeme hrušky, odstránime im jadrovník a nakrájame ich na tenké plátky.
  5. V miske zmiešame jablčný ocot, med, zvyšný olivový olej, soľ a čierne korenie. Premiešame, až kým sa všetky ingrediencie dobre nespája.
  6. Do hotovej panvice s kuracím mäsom pridáme nastrúhané hrušky a premiešame.
  7. Zeleninový šalát podávame so šťavnatými kúskami kuracích pŕs a ozdobíme zelerovými lístkami alebo petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že si vychutnáte tento jednoduchý recept na kuracie prsia s hruškovým šalátom!

 

2)

Ingrediencie:

Na kuracie prsia:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušenej bazalky (prípadne iných byliniek, ako je tymián alebo oregano)

Na hruškový šalát:

  • 2 stredne veľké hrušky (napr. konferenčné)
  • 100 g rukoly alebo mixu šalátových listov
  • 50 g feta syra (alebo iného syra podľa chuti)
  • 30 g vlašských orechov
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. Príprava kuracích pŕs:

    • Kuracie prsia dobre umyjeme a osušíme papierovým obrúskom.
    • V miske zmiešame olivový olej, soľ, čierne korenie a sušenú bazalku. Pridáme kuracie prsia a dobre ich obalíme marinádou. Necháme marinovať aspoň 15-30 minút (ak máte čas, môžete nechať aj dlhšie v chladničke).
  2. Grilovanie alebo pečenie:

    • Rozpálime gril alebo panvicu na strednú teplotu a opražíme kuracie prsia 6-7 minút z každej strany (záleží od hrúbky pŕs), kým nie sú zlatisté a prepečené.
    • Po upečení necháme prsia chvíľu oddýchnuť, aby šťava ostala vo vnútri. Nakoniec ich nakrájame na plátky.
  3. Príprava hruškového šalátu:

    • Hrušky umyjeme, odstránime jadrovníky a nakrájame na tenké plátky.
    • Vo veľkej mise zmiešame rukolu (alebo iné šalátové listy), plátky hrušiek, nadrobno pokrčený feta syr a nasekané vlašské orechy.
    • V samostatnej miske zmiešame balzamikový ocot, olivový olej, soľ a čierne korenie. Dobre premiešame a nalieme na šalát. Jemne premiešame, aby sme obalili všetky ingrediencie.
  4. Podávanie:

    • Na tanieri podávame kuracie prsia vedľa hruškového šalátu. Môžeme pridať ešte pár orechov na ozdobu.
    • Šalát môžeme podávať aj ako prílohu alebo samostatne ako ľahké jedlo.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *