Ak chcete pripraviť kuracie prsia s hruškovým šalátom, tu je jednoduchý recept:
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- 2 hrušky
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice jablčného octu
- 1 lyžica medu
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Zelerové lístky alebo petržlen na ozdobu
Kuracie prsia s hruškovým šalátom
Postup:
- Kuracie prsia osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Rozohrejeme panvicu na strednom ohni a pridáme 1 lyžicu olivového oleja.
- Kuracie prsia pridáme do panvice a opečieme ich z oboch strán, kým sa neukáže zlatohnedá farba. To by malo trvať asi 4-5 minút na každej strane, v závislosti od hrúbky kúskov mäsa.
- Medzičasom olúpeme hrušky, odstránime im jadrovník a nakrájame ich na tenké plátky.
- V miske zmiešame jablčný ocot, med, zvyšný olivový olej, soľ a čierne korenie. Premiešame, až kým sa všetky ingrediencie dobre nespája.
- Do hotovej panvice s kuracím mäsom pridáme nastrúhané hrušky a premiešame.
- Zeleninový šalát podávame so šťavnatými kúskami kuracích pŕs a ozdobíme zelerovými lístkami alebo petržlenovou vňaťou.
Dúfam, že si vychutnáte tento jednoduchý recept na kuracie prsia s hruškovým šalátom!
2)
Ingrediencie:
Na kuracie prsia:
- 500 g kuracích pŕs
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sušenej bazalky (prípadne iných byliniek, ako je tymián alebo oregano)
Na hruškový šalát:
- 2 stredne veľké hrušky (napr. konferenčné)
- 100 g rukoly alebo mixu šalátových listov
- 50 g feta syra (alebo iného syra podľa chuti)
- 30 g vlašských orechov
- 2 lyžice balzamikového octu
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
-
Príprava kuracích pŕs:
- Kuracie prsia dobre umyjeme a osušíme papierovým obrúskom.
- V miske zmiešame olivový olej, soľ, čierne korenie a sušenú bazalku. Pridáme kuracie prsia a dobre ich obalíme marinádou. Necháme marinovať aspoň 15-30 minút (ak máte čas, môžete nechať aj dlhšie v chladničke).
-
Grilovanie alebo pečenie:
- Rozpálime gril alebo panvicu na strednú teplotu a opražíme kuracie prsia 6-7 minút z každej strany (záleží od hrúbky pŕs), kým nie sú zlatisté a prepečené.
- Po upečení necháme prsia chvíľu oddýchnuť, aby šťava ostala vo vnútri. Nakoniec ich nakrájame na plátky.
-
Príprava hruškového šalátu:
- Hrušky umyjeme, odstránime jadrovníky a nakrájame na tenké plátky.
- Vo veľkej mise zmiešame rukolu (alebo iné šalátové listy), plátky hrušiek, nadrobno pokrčený feta syr a nasekané vlašské orechy.
- V samostatnej miske zmiešame balzamikový ocot, olivový olej, soľ a čierne korenie. Dobre premiešame a nalieme na šalát. Jemne premiešame, aby sme obalili všetky ingrediencie.
-
Podávanie:
- Na tanieri podávame kuracie prsia vedľa hruškového šalátu. Môžeme pridať ešte pár orechov na ozdobu.
- Šalát môžeme podávať aj ako prílohu alebo samostatne ako ľahké jedlo.
Dobrú chuť!