Kuracie prsia – Stroganov recept. Po včerajše večeri mi ostal dostatok kuracieho mäsa a smotana. Takže troška ryže k tomu a výjde nám s toho chutný a poctivý stroganov. Samozrejme tí, ktorí nemáte radi smotanu alebo ste v diete. Tak ju jeednoducho môžete vynechať.
Ako príloha nie je na zahodenie brokolica alebo akýkoľvek zeleninový šalát.
Potrebujeme:
– 500g kuracích pŕs
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200g lúpaných paradajok
– 200ml smotany
– 1 lyžica múky
– 1 lyžica oleja
– soľ, korenie, mletá paprika, petržlen na dochutenie
Kuracie prsia – Stroganov recept
Postup:
1. Kuracie prsia nakrájame na tenké platničky a opečieme na oleji z každej strany dozlatista. Potom ich vyberieme z panvice a odložíme.
2. Do panvice pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich do zmäknutia.
3. Pridáme lúpané paradajky a dusíme ich asi 10 minút.
4. V miske zmiešame smotanu s múkou a pridáme ju do zmesi v panvici.
5. Do omáčky pridáme opečené kuracie prsia a necháme všetko spolu povariť asi 15-20 minút.
6. Na záver dochutíme soľou, korením, paprikou a nasekaným petržlenom.
7. Podávame s ryžou alebo cestovinou.
Dobrú chuť!
Mali by ste vyskúšaj aj: kurací stroganov bez smotany ako najlepšiu alternatívu k tomuto receptíku.
2) Stroganov – Kuracie prsia recept
Potrebujeme:
– 500g kuracích pŕs
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml smotany na varenie
– 2 lyžice worchestrovej omáčky
– 1 lyžica múky
– soľ, korenie, olej
Postup:
1. Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky a osolíme ich.
2. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a orestujeme na panvici s olejom.
3. Pridáme nakrájaný cesnak a orestujeme ho spolu s cibuľou.
4. Do cibule a cesnaku pridáme nakrájané kuracie mäso a opečieme ho.
5. Keď je mäso hotové, pridáme worchestrovú omáčku a smotanu na varenie.
6. Zmiešame múku s trochou vody a pridáme ju do kuracieho mäsa. Premiešame do hladka.
7. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
8. Necháme všetko zovrieť a potom varíme ešte asi 5 minút, kým sa omáčka nezhustí.
Podávame s varenou ryžou alebo cestovinou. Dobrú chuť!