Kuracie prsia v horčicovo smotanovej omáčke
Kuracina sa u nás vari hádam najčastejšie.
Na prípravu receptu som použila tieto ingrediencie:
- 500 ml kuracieho vývaru
- 450 g kuracích pŕs
- teglík kyslej smotany
- teglík smotany na varenie
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 PL horčice (nie krémzku)
- 3 PL hladkej múky
- olej
Koreniny:
- čierne celé korenie
- čierne celé nové korenie
- gyros korenie
- červenu sladkú papriku
- garma masla (indické korenie – alternítva je kari)
- bobkový lisť
- soľ
Kuracie prsia v horčicovo smotanovej omáčke
Kuracie prsia om si umyla, odblanila a nakrájala na rezance. Strúčiky cesnaku som očistila a cesnak som nakrájala na plátky.
V hrnci som si zohriala olej a pridala kuracie nakrájané mäso. Zatiahla som ho na oleji a pridala som všetky uvedené krenie ako je: mleté čierne korenie, soľ, gyros, grama masala a bobkový list. Červenú papriku dáme neskôr, teraz by zhorkla.
Mäsko som podliala mojím domácim kuracím vývarom a varila som ho do mäkka.
Keď mäso zmäkklo, tak som ho podliala smotanou a pridala pár lyžíc jemnej plnotučnej horčice. Ja pridávam horčicu od oka. Potom som pridala mletú červenú papriku a pár lyžíc hladkej múky na zahustenie.
Povarila som tak ešte 2 minútky a odstavila hrniec z ohňa na bok.
Ja toto jedlo podávam s ryžou. Najvac mi chutí ryža k omáčke, ale niekto miluje maslové zamiaky alebo hranolky. Ak spravíte hranolky, tak ich dostatočne osolte. Ale výborne sa k tom bodnp aj opekné zemiaky na masle. Dobrú chuť.
Kuracie prsia v horčicovo smotanovej omáčke
[penci_recipe]