Chutná Vareška

Kuracie prsia v horčicovo smotanovej omáčke

Kuracie prsia v horčicovo smotanovej omáčke

Kuracina sa u nás vari hádam najčastejšie.

Na prípravu receptu som použila tieto ingrediencie:

  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 450 g kuracích pŕs
  • teglík kyslej smotany
  • teglík smotany na varenie
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 PL horčice (nie krémzku)
  • 3 PL hladkej múky
  • olej

Koreniny:

  • čierne celé korenie
  • čierne celé nové korenie
  • gyros korenie
  • červenu sladkú papriku
  • garma masla (indické korenie – alternítva je kari)
  • bobkový lisť
  • soľ

 

Kuracie prsia v horčicovo smotanovej omáčke

Kuracie prsia om si umyla, odblanila a nakrájala na rezance. Strúčiky cesnaku som očistila a cesnak som nakrájala na plátky.
V hrnci som si zohriala olej a pridala kuracie nakrájané mäso. Zatiahla som ho na oleji a pridala som všetky uvedené krenie ako je: mleté čierne korenie, soľ, gyros, grama masala a bobkový list. Červenú papriku dáme neskôr, teraz by zhorkla.

Mäsko som podliala mojím domácim kuracím vývarom a varila som ho do mäkka.
Keď mäso zmäkklo, tak som ho podliala smotanou a pridala pár lyžíc jemnej plnotučnej horčice. Ja pridávam horčicu od oka. Potom som pridala mletú červenú papriku a pár lyžíc hladkej múky na zahustenie.

Povarila som tak ešte 2 minútky a odstavila hrniec z ohňa na bok.
Ja toto jedlo podávam s ryžou. Najvac mi chutí ryža k omáčke, ale niekto miluje maslové zamiaky alebo hranolky. Ak spravíte hranolky, tak ich dostatočne osolte. Ale výborne sa k tom bodnp aj opekné zemiaky na masle. Dobrú chuť.

 

Kuracie prsia v horčicovo smotanovej omáčke

Kuracie prsia v horčicovo smotanovej omáčke

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *