Kuracie prsia v paradajkovej omáčke
Kuracie prsia v paradajkovej omáčke na moj originálny zdravý postup. Tak poďme na to.
Na prípravu potrebujeme:
- 4, 5 polievkových lyžíc oleja
- štipka soli
- čierne mleté korenie
- 2 kávové lyžičky sladkej červenej mletej papriky
- menšiu konzervu paradajkového pretlaku
- 800-900 gramov kuracích pŕs
- 1 kávová lyžička kryštálového cukru
- kuracie prsia
Kuracie prsia v paradajkovej omáčke
Na začiatku si umyjeme kuracie prsia. Poriadne ich usuším, očistím a nakrájam na menšie kúsky. Následne som si prichystala hrniec, v ktorom som rozpálila olej. Následne som si na oleji kuracinu osmažila, pokiaľ sa nezatiahla. Keď sa mäso trocha stiahlo, pridáme 2 kávové lyžičky sladkej mletej červenej papriky a trocha osolím a okorením čiernym korením.
Poriadne všetko premiešam a nechám chvíľu ďalej restovať. Následne pridám pretlak. Znova premiešam aby sa spojili všetky chute. V rýchlovarnej kanvici som si vopred prevarila vodu. Okorenené mäso s pretlakom som zaliala množstvom vody, koľko si predstavujem omáčky.
Takto to nechám variť pokiaľ zmäkne mäsko. Keď je mäso mäkké a omáčka sa mi zdá riedka, klasicky ju zahustím múkou (tento krok nie je väčšinou potrebný). Keď je omáčka veľmi kyslá a silná od pretlaku, pridám trocha cukru. Podávam najradšej s domácimi hlauškami, alebo ryžou.
No môžete si vybrať čo máte ako prílohu najradšej vy, nič tým nepokazíte. Prajem dobrú chuť.
Odorúčam vám si pozrieť aj na tento receptík: kuracie prsia a tatranská omáčka.
[penci_recipe]
Kuracie prsia v paradajkovej omáčke