Chutná Vareška

Kuracie prsia v paradajkovej omáčke

Kuracie prsia v paradajkovej omáčke

Kuracie prsia v paradajkovej omáčke na moj originálny zdravý postup. Tak poďme na to.

Na prípravu potrebujeme:

  • 4, 5 polievkových lyžíc oleja
  • štipka soli
  • čierne mleté korenie
  • 2 kávové lyžičky sladkej červenej mletej papriky
  • menšiu konzervu paradajkového pretlaku
  • 800-900 gramov kuracích pŕs
  • 1 kávová lyžička kryštálového cukru
  • kuracie prsia

 

Kuracie prsia v paradajkovej omáčke

Na začiatku si umyjeme kuracie prsia. Poriadne ich usuším, očistím a nakrájam na menšie kúsky. Následne som si prichystala hrniec, v ktorom som rozpálila olej. Následne som si na oleji kuracinu osmažila, pokiaľ sa nezatiahla. Keď sa mäso trocha stiahlo, pridáme 2 kávové lyžičky sladkej mletej červenej papriky a trocha osolím a okorením čiernym korením.

Poriadne všetko premiešam a nechám chvíľu ďalej restovať. Následne pridám pretlak. Znova premiešam aby sa spojili všetky chute. V rýchlovarnej kanvici som si vopred prevarila vodu. Okorenené mäso s pretlakom som zaliala množstvom vody, koľko si predstavujem omáčky.

Takto to nechám variť pokiaľ zmäkne mäsko. Keď je mäso mäkké a omáčka sa mi zdá riedka, klasicky ju zahustím múkou (tento krok nie je väčšinou potrebný). Keď je omáčka veľmi kyslá a silná od pretlaku, pridám trocha cukru. Podávam najradšej s domácimi hlauškami, alebo ryžou.

No môžete si vybrať čo máte ako prílohu najradšej vy, nič tým nepokazíte. Prajem dobrú chuť.
Odorúčam vám si pozrieť aj na tento receptík: kuracie prsia a tatranská omáčka.

 

[penci_recipe]

Kuracie prsia v paradajkovej omáčke

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *