Kuracie rezne obrátené
Kuracie rezne obrátené hádam najlepší recept na kuracie rezne.
Na prípravu potrebujeme:
- 800g kuracieho mäsa (pŕs)
- 5 ks vajec
- 5 lyžíc mlieka (polo/plnotučného)
- jednu šálku strúhanky
- jednu šálku hladkej múky
- olej na vyprážanie podľa potreby
- soľ,
- čierne mleté korenie
Postup: Kuracie rezne obrátené
Ako prvé si kuracie mäso (prsia) poriadne vyumývam, očistím a osuším. Mäso nakrájam na plátky, rezne, ktoré následne trocha naklepem a z bokov sem tam ponadrezujem. Keď máme mäso nakrájané a naklepané, z každej strany ho poriadne osolím a okorením mletým čiernym korením.
Nachystám si 3 hlbšie taniere. Do jedného rozbijem vajíčka a rozmiešam ich poriadne vidličkou, prilejem mlieko a premiešam. K vajíčkam pridám ešte trocha soli a čierneho korenia. Do ďalšieho nasypem strúhanku a do tretieho múku.
Prichystám si hlbšiu panvicu, do ktorej nalejem olej na vyprážanie (toľko, aby boli rezne ponorené) a olej nechám rozohriať. Keď sa olej rozohreje, začínam s obaľovaním a následným vyprážaním. Začínam obaľovať v strúhanke, potom v múke a predtým, než dám rezeň smažiť ho ešte obalím vo vajíčku. Tento postup zopakujem na každom rezni.
Rezne z oleja vyberám do nádoby, kde naspodok dám kúsok chleba (do neho stečie prebytočný olej). Takéto obrátené rezne najčastejšie servírujem s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.
Prajem dobrú chuť
[penci_recipe]