Vynikajúce kuracie rezne s broskyňou a syrom
Moja mamka práve kuracie rezne so syrom a broskyňou piekla takmer každú nedeľu. Namiesto niektorých pridala kyslú uhorku. Tiež je to skvelé a chutné, tak zvláštne a fakt chutné. Ale tento môj receptík dnes zamerám na variantu s broskyňou. Chutné a prírodné jedlo.
Suroviny na prípravu
- 6 kusov kuracích pŕs
- broskyňe v kompóte – alebo v konzervy
- šunka
- soľ
- mleté čierne korenie
- štipka mletej sladkej papriky
Kuracie rezne s broskyňou a syrom
Tak ako vždy som začal s tým, že som si pláchla a usušila kuracie rezne. Nožom som ich vodorovne prekrojila an dve časti. Tým sa nám vytvori vyšší počet kúskov. Potom som ich vyklepala tupo stranou noža, tak len trocha.
Posypala som ich mletým čierným korení, soľou a to dôkaldne z oboch strán. Na vrch som dala aj štipku mletej sladkej papriky. Dala som ich na panvicu, kde som ich len chvíĺku na veľkom plameni orestovala. Nezabudnite restovať na olej a lyžicke masla. Je to potom chutnejšie.
Vymastila som panvicu olejom a vystlala kolieskami cibule. Všetko s panvice som preliala do pekáča spolu s mäsom. Mäsko som podliala vývarom, ale môžete aj vodou. Nezabudnite prykrit plech alobalom albo iným plechom. Takto som piekla pri 160 stupňoch celzia približne 40 minút. Po to 40 minútach som na múso poukladala broskyňu a plátky syra.
Piekla som ešte 10 až 15 minút a potom som podávala s ryžou a šalátom. Ideálne sú kúsky zemiakov alebo zemiakov kaša.
Tip: Ak nechete kuracie mäso opekať na panvici, tak nemusíte. Ja ho niekedy dám len do rúry a je to podobné.
Dobrú chuť priatelia a budem rada za každý jeden komentárik.
Odporúčam ochutnať aj: kuracie rezne na 4 spôsoby.
Kuracie rezne s broskyňou a syrom
Foto: všetkyrecepty