Kuracie rezne v trojobale pečené v rúre

Moje deti ma dnes poprosili či by som uvarila na nedeľný stôl kuracie rezne v trojobale ale chcú tie v rúre. To bol skvelý námet na dnešný článok. Ukážem vám ako pripraviť tie najlepšie kuracie rezne pod slnkom.
Výhodou je že nie sú masné a sú zdravšie a najme chumkavejšie. Tajomstvo prípravy a sa skrávy nižšie v postupe. Kto z vás uhadne v čom to je? Svoje odpovete môžete zanechať nižšie v komentári. Som zvedavá na čo prídete.

Kuracie rezne v trojobale pečené v rúre

Vhutí vám tento recept? Ako často si ho pripravujete. Napíšte mi to nižšie a ja vám rada odpoviem.
Rozprúdme diskusiu k tomuto receptu. Trojobal si to zaslúži.

 

YouTube video

Ak máte radi kuracie rezne, tak tento recept bude pre vás. Kuracie rezne pečené v rúre v trojobale sú lahodné a zdravé! Tu je jednoduchý postup, ako ich pripraviť:

Potrebujete:

  • Kuracie rezne
  • Soľ
  • Kypriaci prášok
  • Strúhanka
  • Vajcia
  • Olivový olej

Postup:

  1. Rezne osolíme z oboch strán a položíme ich na dosku.
  2. V miske zmiešame strúhanku a kypriaci prášok v rovnakom pomere.
  3. V inej miske rozšľaháme vajcia.
  4. Kuracie rezne jednu po druhej ponoríme do vajec a potom do smesi strúhanky a kypriaceho prášku.
  5. Do rúry dáme plech a naň nalejeme trochu olivového oleja.
  6. Kuracie rezne položíme na plech a pečieme ich v rúre pri teplote 180 stupňov Celzia asi 20-25 minút, alebo kým nebudú pekné a zlatisté.

S týmto jednoduchým receptom môžete svojim deťom pripraviť vynikajúce kuracie rezne. Nezabudnite ich servírovať s prílohou podľa ich výberu. Prijemnú chuť!

 

Druhý recept

Suroviny:
– 4 kúsky kuracích rezeňov
– soľ, korenie, cesnakový prášok, cukor, mletá sladká paprika
– olej na potretie

Postup:
1. Kuracie rezeňe dobre očistite a osušte papierovým obrúskom.
2. V miske zmiešajte soľ, korenie, cesnakový prášok, cukor a mletú sladkú papriku.
3. Rezeňe potrite olejom a dobre ich obaľte v pripravenej zmesi soľou a korením.
4. Dajte ich do trojobalu a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 25 – 30 minút, prípadne až kým nebude mäso pekne zlatisté a prierez s jemným ružovým jadrom.
5. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s vareným zemiakovým pyré a rozpraženou zeleninou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *