Kuracie rizoto s mrazenou zeleninou
Kuracie rizoto s mrazenou zeleninou na váš kuchynský stôl.
Na prípravu potrebujeme:
- 1 cibuľu
- 3 šálky ryže
- mrazenú zeleninu (akú máme doma)
- 500 g kuracieho mäsa
- vegeta, soľ, čierne korenie, paprika červená
- olej
Kuracie rizoto s mrazenou zeleninou
Ako prvé si ošúpem cibuľu a nakrájam najemno. Na panvici si rozohrejem olej, na ktorom spením cibuľku. Keď sa cibuľa trošku popraží, pridám kuracie mäso nakrájané na menšie kúsky. Nechám dusiť a pridám mrazenú zeleninu. Keď zelenina zmäkne a mäso sa uvarí, dochutím soľou a korením. Ako ďalšie si pripravím hrniec, na ktorom tak isto rozohrejem olej a pridám 3 šálky ryže.
Medzitým si dám v kanvici prevrieť vodu. Ryžu trošička popražím a zalejem šiestimi šálkami prevarenej vody z kanvice. Ryžu premiešam, pridám vegetu a nechám variť pod prikrývkou pokiaľ sa nevyparí voda. Keď je ryža hotová, odstavím ju z ohňa a v jednom väčšom hrnci alebo miske všetko spolu zmiešane. Ak treba tak ešte dochutím sladkou červenou paprikou a vegetou.
A máme hotovo. Pre nás je najobľúbenejšie servírovať rizoto s kyslými domácimi uhorkami a s nastrúhaným syrom na vrchu. Prajem dobrú chuť.
Zamilujte si spolu s nami aj morčacie rizoto s mrazenou zeleninou.
Kuracie rizoto s mrazenou zeleninou
[penci_recipe]