Chutná Vareška

Kuracie soté s mrazenou zeleninou

Kuracie soté s mrazenou zeleninou

Kuracie soté s mrazenou zeleninou skutočne pôžitok na každý deň.

Na prípravu potreujeme:

  • 1 kg kuracieho mäsa (prsia)
  • 1 balenie mrazeného hrášku
  • 1 balenie mrazenej kukurice
  • 1 balenie šampiňónov (mrazených)
  • voda
  • 3 lyžice oleja
  • soľ, mletá červená paprika, mleté čierne korenie
  • kečup

 

Kuracie soté s mrazenou zeleninou

Ako prvé si kuracie mäso dobre vyumývam, očistím a následne nakrájam na menšie kúsky, aké si predstavujem. Na panvicu si dáme rozohriať tri lyžice oleja (môžeme zameniť maslom), na ktorý pridáme nakrájané kuracie mäso.

Mäsko necháme trocha zatiahnúť, pridáme červenú papriku, čierne korenie, soľ a cca 3-4 lyžice kečupu. Premiešame a pridáme mrazenú zeleninu vrátane šampiňónov. Takto to necháme dusiť pokiaľ sa nevyparí voda a omáčka nám nezhustne. Ak je mäsko, zelenina a šampiňóny už uvarená a omáčka je stále vodnatá, tak môžeme zahustiť múkou.

Väčšinou to však nie je potrebné. Soté podávam väčšinou s ryžou, my preferujeme basmati. No cestovinami či domácimi haluškami nič nepokazíte. Dobrú chuť.

 

Vyskúšajte aj tento recept: Soté z hovädzieho mäsa môj domáci recept.

Kuracie soté s mrazenou zeleninou

Kuracie soté s mrazenou zeleninou

[penci_recipe]

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *