Kuracie stehná na 7spôsobov

1. Kuracie stehná na medovo-sójovom marináde

Ingredients:

  • 4 kuracie stehná
  • 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 1 polievková lyžica oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • Soľ a čierne korenie

Postup:

  1. V miske zmiešajte sójovú omáčku, med, olej, rozdrvený cesnak, soľ a korenie.
  2. Kuracie stehná vložte do misky s marinádou a nechajte ich marinovať minimálne 1 hodinu (ideálne cez noc v chladničke).
  3. Predhrejte rúru na 200 °C. Stehná vyberte z marinády a položte ich do pekáča. Prelejete zvyškom marinády.
  4. Pečte približne 30-40 minút, kým nie sú kuracie stehná zlatisté a šťavnaté. Podávajte s ryžou a zeleninovým šalátom.

2. Kuracie stehná na pive

Ingredients:

  • 4 kuracie stehná
  • 1 plechovka piva (najlepšie svetlého)
  • 1 cibuľa (nakrájaná na plátky)
  • 3 strúčiky cesnaku (nakrájané)
  • 2 polievkové lyžice horčice
  • Soľ a korenie
  • Pár vetvičiek tymiánu

Postup:

  1. Na panvici orestujte na oleji cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
  2. Kuracie stehná osolte a okoreňte, potom ich pridajte k restovanej zelenine. Opečte ich zo všetkých strán.
  3. Zalejte pivo, pridajte horčicu a tymián. Priveďte k varu a potom znížte teplotu.
  4. Pokryte pokrievkou a dusíme 30-40 minút, kým nie sú stehná mäkké. Podávajte s chlebom alebo vařenými zemiakmi.

3. Pikantné kuracie stehná so zeleninou

Ingredients:

  • 4 kuracie stehná
  • 1 červená paprika (nakrájaná na kusy)
  • 1 zelená paprika (nakrájaná na kusy)
  • 2 mrkvy (nakrájané na kolieska)
  • 1 cibuľa (na štvrtiny)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička papriky (sladkej a aj štipľavej)
  • Soľ a čierne korenie

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olivový olej. Orestujte cibuľu a mrkvu, kým nezmäknú.
  2. Kuracie stehná osolte, okoreňte a posypte paprikou. Pridajte ich k zelenine a opečte.
  3. Pridajte papriky a dusíme ďalších 15-20 minút. V prípade potreby pridajte trochu vody, aby sa jedlo nepripálilo.
  4. Podávajte s ryžou alebo kuskusom.

4. Kuracie stehná na bylinkovom masle

Ingredients:

  • 4 kuracie stehná
  • 100 g masla (zmäknutého)
  • 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • 2 polievkové lyžice čerstvých byliniek (rozmarín, tymián, petržlen)
  • Soľ a korenie

Postup:

  1. V miske zmiešajte zmäknuté maslo, cesnak, bylinky, soľ a korenie.
  2. Maslo aplikujte pod kožu kuracích stehien. Stehná potom ochuťte a zabalte ich do fólie.
  3. Predhrejte rúru na 200 °C a pečte stehná 40-45 minút, alebo kým nie sú zlatisté.
  4. Podávajte s pečenými zemiakmi a zeleninou.

5. Kuracie stehná s citrónom a rozmarínom

Ingredients:

  • 4 kuracie stehná
  • 1 citrón (šťava a kôra)
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • Pár vetvičiek čerstvého rozmarínu
  • Soľ a čierne korenie

Postup:

  1. V miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu a kôru, cesnak, rozmarín, soľ a korenie.
  2. Marinujte kuracie stehná v tejto zmesi aspoň 1 hodinu (ideálne cez noc).
  3. Predhrejte rúru na 180 °C a pečte stehná 35-40 minút, kým nie sú zlato-hnedé.
  4. Podávajte s kuskusom a zelenou fazuľkou.

6. Kuracie stehná na zeleninovej omáčke

Ingredients:

  • 4 kuracie stehná
  • 1 cibuľa (nakrájaná na plátky)
  • 2 mrkvy (nahrubo nastrúhané)
  • 1 cuketa (nahrubo nastrúhaná)
  • 400 g drvených paradajok
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie

Postup:

  1. Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu. Pridajte strúhanú mrkvu a cuketu, krátko orestujte.
  2. Kuracie stehná ochuťte soľou a korením a pridajte ich na panvicu.
  3. Prilejte drvené paradajky a varte asi 40 minút, kým nebude mäso mäkké.
  4. Podávajte s čerstvým chlebom alebo cestovinami.

7. Kuracie stehná so sladkou a pikantnou omáčkou

Ingredients:

  • 4 kuracie stehná
  • 3 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica čili pasty
  • 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • Soľ a čierne korenie

Postup:

  1. V miske zmiešajte med, sójovú omáčku, čili pastu a cesnak.
  2. Kuracie stehná ochuťte soľou a korením a potom ich marinujte v omáčke minimálne 1 hodinu.
  3. Predhrejte rúru na 200 °C. Stehná umiestnite na plech a pečte 30-40 minút, kým nie sú zlatisté.
  4. Podávajte s ryžou alebo omeletou so zeleninou.

Záver

Kuracie stehná sú skutočne variabilným a chutným základom pre rôzne jedlá. Z týchto sedem receptov si určite vyberiete svoj obľúbený spôsob prípravy. Nezabudnite experimentovať s rôznymi marinádami a koreniami a do každého jedla pridať svoju osobnú štipku kreativity. Dobrú chuť!

 

Ingrediencie:
– 4 kuracie stehná
– soľ
– korenie
– olej

Kuracie stehná na 7 spôsobov

Postup:
1. Kuracie stehná očistite, opláchnite a osušte papierovou utierkou.
2. Na každé stehno natriaďte trochu soli a korenia podľa chuti.
3. Do panvice nalejte olej a zahrejte ho na strednom ohni.
4. Kuracie stehná pridajte do panvice a opečte z oboch strán dozlatista.
5. Po upečení stehná vyberte z panvice a nechajte odpočívať na tanieri.
6. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu (napr. zemiakový šalát, ryžu, pečenú zeleninu).
7. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

8 Komentárov

  1. Wjakubova píše:

    Super recept! Kuracie stehná sú vždy skvelou voľbou.

  2. Branislava Mojzis píše:

    Tento recept som vyskúšala a bolo to vynikajúce. Ďakujem!

  3. Tothova Benjamin píše:

    Jednoduchý postup, skvelá chuť. Určite si to ešte uvarím.

  4. Urblik Bohumir píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam!

  5. Soltisova Rene píše:

    Tento recept je skvelý, milujem kuracie mäso.

  6. Filc Jaroslav píše:

    Ľahké a rýchle recepty sú vždy super.

  7. Mkubanova píše:

    Dobrý nápad podať k tomu zemiakový šalát.

  8. Matus Kubanova píše:

    Kuracie stehná sú vždy skvelou voľbou.