Kuracie stehná na cesnaku

Tu máte jednoduchý recept na kuracie stehná na cesnaku:

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 4 strúčiky cesnaku (môžete pridať aj viac, ak máte radi silnejšiu cesnakovú chuť)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať

 

Kuracie stehná na cesnaku

Postup:

  1. Kuracie stehná opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou.
  2. Cesnak ošúpte a nadrobno nasekajte.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nasekaný cesnak. Nechajte cesnak orestovať na miernom ohni asi 1 minútu, ale nechajte ho stále bledý, aby nezhnedol a nespálil sa.
  4. Pridajte kuracie stehná na panvicu a opražte ich z každej strany, kým nezískajú zlatistú farbu.
  5. Posolte a okoreňte kuracie stehná podľa chuti. Môžete použiť napríklad soľ, čierne korenie, sladkú alebo horkú papriku.
  6. Pokryte panvicu a nechajte kuracie stehná dusiť sa na miernom ohni asi 20 – 25 minút, až kým nebudú mäkké a dobre prepečené.
  7. Na záver posypte kuracie stehná čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.

Podávajte s ľubovoľnou prílohou, ako sú napríklad zemiakový placki, ryža alebo čerstvá zelenina. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná (s kožou a kosťou)
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky papriky (sladkej alebo pálenej, podľa chuti)
  • 1/2 pohára kuracieho vývaru (prípadne bieleho vína)
  • 1-2 vetvičky čerstvého rozmarínu (môžete použiť aj suchý)
  • Citrón na podávanie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava kuracieho mäsa:

    • Kuracie stehná dobre umyte a osušte papierovými utierkami. Potom ich posoľte, okoreňte čiernym korením a posypte paprikou.
  2. Príprava cesnaku:

    • Cesnak olúpte a sceďte na jemno (môžete ho nakrájať na plátky alebo rozdrviť).
  3. Smaženie stehná:

    • Na panvici alebo v hlbšej všetkých hrnci rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte kuracie stehná kožou nadol a smažte ich, kým nie sú zlatohnedé (približne 5-7 minút). Potom ich otočte a smažte ďalších 5 minút.
  4. Pridanie cesnaku:

    • K stehnám pridajte rozdrvený cesnak a smažte ho spolu s mäsom asi 1 minútu, kým začne voňať.
  5. Dusené s vývarom:

    • Následne do panvice pridajte kurací vývar (alebo víno) a rozmarín. Priveďte do varu, potom znížte teplotu, zakryte a nechajte bolo dusené asi 30-40 minút, alebo kým nie je mäso úplne prepečené a šťavnaté.
  6. Podávanie:

    • Kuracie stehná podávajte horúce, môžete ich posypať čerstvým rozmarínom. Ako prílohu sa hodí pečené zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb, aby ste si mohli pochutnať na omáčke.
  7. Citrón (voliteľné):

    • Na konci môžete pokvapkať stehná čerstvou citrónovou šťavou pre osviežujúcu chuť.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *