Recept na kuracie stehná na cibuli, ktorý som si zamilovala. Viete je to dobrotka.
Suroviny:
- 4 kuracie stehná
- 2 veľké cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 pohár kuracieho vývaru
Kuracie stehná na cibuli
Postup:
- Kuracie stehná osolíme a okoreníme čiernym korením.
- Cibuľu nakrájame na tenké kolieska a cesnak nadrobno nakrájame.
- Na sporáku zahrejeme olivový olej v hrnci a pridáme cibuľu a cesnak. Speníme ich dozlatista.
- Pridáme kuracie stehná a opečieme ich z každej strany, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
- Posypeme mletou sladkou paprikou a premiešame.
- Pridáme kurací vývar a znížime teplotu. Prikryjeme hrniec a necháme variť asi 30-40 minút, kým kuracie mäso nie je mäkké.
- Podávame s plackami, ryžou alebo zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná
- 2 veľké cibuľe
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica masla
- 1 pohár kuracieho vývaru (môže byť aj z kociek)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1/2 lyžičky sušenej majoránky
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)
Postup:
-
Príprava kuracích stehien: Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou. Osolte a okoreňte čiernym korením a posypte sladkou paprikou.
-
Smaženie: Na panvici rozohrejte olivový olej a maslo. Keď je tuk horúci, pridajte kuracie stehná kožou nadol. Smažte ich na strednom ohni asi 5-7 minút, kým nie sú zlatohnedé. Potom ich otočte a smažte ďalších 5 minút. Uložte ich na tanier a nechajte bokom.
-
Príprava cibule a cesnaku: Na tej istej panvici pridajte na tenké plátky nakrájanú cibuľu a rozdrvený cesnak. Smažte ich na miernom ohni, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu (asi 10 minút).
-
Spojenie ingrediencií: Kuracie stehná vráťte späť na panvicu k cibuli. Zalejte všetko kuracím vývarom a pridajte sušenú majoránku. Priveďte do varu, potom znížte teplotu a zakryte panvicu. Nechajte variť na miernom ohni asi 30 minút, alebo kým nie je kuracie mäso dobre prepečené a zmäknuté.
-
Podávanie: Po uvarení kuracie stehná vyberte na tanier. Omáčku môžete podľa potreby zahustiť, alebo ju podávať ako je. Kuracie stehná podávajte s omáčkou a môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
-
Servírovanie: Môžete podávať s prílohou podľa svojho výberu, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.
Dobrú chuť!