Kuracie stehná na cibuli

Recept na kuracie stehná na cibuli, ktorý som si zamilovala. Viete je to dobrotka.

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 2 veľké cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 pohár kuracieho vývaru

 

Kuracie stehná na cibuli

Postup:

  1. Kuracie stehná osolíme a okoreníme čiernym korením.
  2. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska a cesnak nadrobno nakrájame.
  3. Na sporáku zahrejeme olivový olej v hrnci a pridáme cibuľu a cesnak. Speníme ich dozlatista.
  4. Pridáme kuracie stehná a opečieme ich z každej strany, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  5. Posypeme mletou sladkou paprikou a premiešame.
  6. Pridáme kurací vývar a znížime teplotu. Prikryjeme hrniec a necháme variť asi 30-40 minút, kým kuracie mäso nie je mäkké.
  7. Podávame s plackami, ryžou alebo zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná
  • 2 veľké cibuľe
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • 1 pohár kuracieho vývaru (môže byť aj z kociek)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky sušenej majoránky
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava kuracích stehien: Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou. Osolte a okoreňte čiernym korením a posypte sladkou paprikou.

  2. Smaženie: Na panvici rozohrejte olivový olej a maslo. Keď je tuk horúci, pridajte kuracie stehná kožou nadol. Smažte ich na strednom ohni asi 5-7 minút, kým nie sú zlatohnedé. Potom ich otočte a smažte ďalších 5 minút. Uložte ich na tanier a nechajte bokom.

  3. Príprava cibule a cesnaku: Na tej istej panvici pridajte na tenké plátky nakrájanú cibuľu a rozdrvený cesnak. Smažte ich na miernom ohni, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu (asi 10 minút).

  4. Spojenie ingrediencií: Kuracie stehná vráťte späť na panvicu k cibuli. Zalejte všetko kuracím vývarom a pridajte sušenú majoránku. Priveďte do varu, potom znížte teplotu a zakryte panvicu. Nechajte variť na miernom ohni asi 30 minút, alebo kým nie je kuracie mäso dobre prepečené a zmäknuté.

  5. Podávanie: Po uvarení kuracie stehná vyberte na tanier. Omáčku môžete podľa potreby zahustiť, alebo ju podávať ako je. Kuracie stehná podávajte s omáčkou a môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

  6. Servírovanie: Môžete podávať s prílohou podľa svojho výberu, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *