Kuracie stehná na hlávkovej kapuste s knedľou
Kuracie stehná na hlávkovej kapuste s knedľou.
Budeme potrebovať:
- strenú hlavkovu kapustu
- 2 cibule
- 5 ks kuracích stehien
- plátky slaniny
- soľ, korenie, drvená rasca
- 3 PL kečupu
- bravčová masť
- gril korenie
- naslo
Na knedľu použijeme toto:
- 3 dcl mlieka
- 1 PL kryštáloveho cukru
- polka droždia (tej kocky)
- 500 g polohrubej múky
- 2 až 3 vajíčka
- soľ
- voda
Kuracie stehná na hlávkovej kapuste s knedľou
Nakjrájame si cibuľku a slaniny a opražíme ich. Po tom čo nám cibuľka zozlatela tak môžeme pridať postrúhanu hlávkovú kapustu na mnešie kúsky. Prdíme soľ, korenie, rascu a všetko do vložíme do vymasteného pekáča, približne o hrúbke 5 cm.
Na vech som dala dve až tri polievkové lyžice kečupu, pridala som aj kuchynskú soľ a grilovacie korenie.Samozrejme nezabudneme pridať kuracie stehná ktoré extre okoreníme a osolíme. Na vrch pridáme ešte kocky masla a pečieme to zakryté alobalom pri 200 stupňoch celzia. Približne tak asi hodinu kým sa všetko spraví.
Na konci pečenie odkryjeme alobal a zvýšime teplotu na 250 stupňov celzia nech sa nám músko pripečie do chrumkva.
Na prípravu knedle si do menšej nádoby dame teple mlieko, cukor a droždie. Mlieko nesme byť vracie inak zabijeme kvasinky v drždi. Necháme trocha nakysnpť a zmiešame v miske s múkou, vajciami, solou a troškou minerálnej sytenej vody. Necheme v myske podkysnuť pod utierkou.
Po 30 minutách až hodne kysnutia vytvarujeme dve buchty, ktoré dáme nad paru približne na 8 minút. Takto máme hotové buchty.
Buchty nakrájame ná kusky a mäso oberiem od kosti a podávame spolu s kysou uhorkou.
Dobrú chuť.
Kuracie stehná na hlávkovej kapuste s knedľou
Ak sa Vám zvyšia nejaké kuracie stehná a neviete čo s ními tak vyskpšajte tento jednoduchýa chutný recept: kuracie stehná na štave alebo kuracie stehná na kyslej kapuste so smotanou.
[penci_recipe]