Chutná Vareška

Kuracie stehná na hlávkovej kapuste s knedľou

Kuracie stehná na hlávkovej kapuste s knedľou

Kuracie stehná na hlávkovej kapuste s knedľou.

 

Budeme potrebovať:

  • strenú hlavkovu kapustu
  • 2 cibule
  • 5 ks kuracích stehien
  • plátky slaniny
  • soľ, korenie, drvená rasca
  • 3 PL kečupu
  • bravčová masť
  • gril korenie
  • naslo

Na knedľu použijeme toto:

  • 3 dcl mlieka
  • 1 PL kryštáloveho cukru
  • polka droždia (tej kocky)
  • 500 g polohrubej múky
  • 2 až 3 vajíčka
  • soľ
  • voda

 

Kuracie stehná na hlávkovej kapuste s knedľou

Nakjrájame si cibuľku a slaniny a opražíme ich. Po tom čo nám cibuľka zozlatela tak môžeme pridať postrúhanu hlávkovú kapustu na mnešie kúsky. Prdíme soľ, korenie, rascu a všetko do vložíme do vymasteného pekáča, približne o hrúbke 5 cm.

Na vech som dala dve až tri polievkové lyžice kečupu, pridala som aj kuchynskú soľ a grilovacie korenie.Samozrejme nezabudneme pridať kuracie stehná ktoré extre okoreníme a osolíme.  Na vrch pridáme ešte kocky masla a pečieme to zakryté alobalom pri 200 stupňoch celzia. Približne tak asi hodinu kým sa všetko spraví.

Na konci pečenie odkryjeme alobal a zvýšime teplotu na 250 stupňov celzia nech sa nám músko pripečie do chrumkva.

Na prípravu knedle si do menšej nádoby dame teple mlieko, cukor a droždie. Mlieko nesme byť vracie inak zabijeme kvasinky v drždi. Necháme trocha nakysnpť a zmiešame v miske s múkou, vajciami, solou a troškou minerálnej sytenej vody. Necheme v myske podkysnuť pod utierkou.

Po 30 minutách až hodne kysnutia vytvarujeme dve buchty, ktoré dáme nad paru približne na 8 minút. Takto máme hotové buchty.

Buchty nakrájame ná kusky a mäso oberiem od kosti a podávame spolu s kysou uhorkou.
Dobrú chuť.

 

Kuracie stehná na hlávkovej kapuste s knedľou

Kuracie stehná na hlávkovej kapuste s knedľou

 

Ak sa Vám zvyšia nejaké kuracie stehná a neviete čo s ními tak vyskpšajte tento jednoduchýa  chutný recept: kuracie stehná na štave alebo kuracie stehná na kyslej kapuste so smotanou.

 

 

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *