Kuracie stehná na horčici

Kuracie stehná na medovej horčici s bylinkami

Tento recept na kuracie stehná na horčici je jedinečný svojou kombináciou sladkostí z medu a pikantnosti horčice. Skombinované s voňavými bylinkami, vaše jedlo získá hlbokú chuť, ktorá poteší vaše chuťové poháriky.

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích stehien
  • 4 polievkové lyžice medu
  • 3 polievkové lyžice dijonskej horčice
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 3 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 1 čajová lyžička rozmarínu (čerstvého alebo sušeného)
  • 1 čajová lyžička tymiánu (čerstvého alebo sušeného)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • Šťava z 1 citrónu

Postup:

  1. Príprava marinády: V miske zmiešajte med, dijonskú horčicu, sójovú omáčku, prelisovaný cesnak, rozmarín, tymián, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  2. Marinovanie kuracieho mäsa: Kuracie stehná umyte, osušte a vložte do veľkej misy. Na stehná nalejte pripravenú marinádu a dôkladne ich v nej obalíme. Zakryte misku a nechajte marinovať aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc v chladničke.
  3. Pečenie: Predhrejte rúru na 200 °C. Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Vložte kuracie stehná a opekajte ich z oboch strán, až kým nezískajú zlatistú farbu (cca 5 minút z každej strany).
  4. Dokončenie pečenia: Keď sú stehná zhnednuté, preložte ich do zapekacej misy, prelejte zvyškom marinády a pečte v rúre približne 35-40 minút, alebo pokým nie sú úplne prepečené a šťavnaté.
  5. Podávanie: Podávajte s prílohami podľa vašej chuti, skvele sa hodí ryža alebo pečené zemiaky.

Kuracie stehná na horčici so zeleninou

Tento recept na kuracie stehná na horčici s pridanou zeleninou vytvára zaujímavé kombinácie chutí a je veľmi jednoduchý na prípravu. Zelenina dodáva jedlu sviežosť a farbu.

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích stehien
  • 3 polievkové lyžice horčice
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 mrkvy, narezané na kolieska
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na plátky
  • 3 strúčiky cesnaku, prelisované
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička tymiánu

Postup:

  1. Marinovanie: V miske zmiešajte horčicu, mletú papriku, olivový olej, soľ a korenie. Kuracie stehná potrite touto zmesou a nechajte ich marinovať aspoň 30 minút.
  2. Príprava zeleniny: Na veľkej panvici zohrejte trošku oleja a pridajte cibuľu. Opekajte, kým nie je zlatistá, potom pridajte mrkvu a zelenú papriku. Opekajte ďalších 5 minút a pridajte cesnak a tymián.
  3. Pečenie: Predhrejte rúru na 200 °C. Zeleninu preložte do zapekacej misy a na ňu položte marinované kuracie stehná. Pečte približne 40 minút, až kým sú stehná prepečené a šťavnaté.
  4. Podávanie: Hotové stehná podávajte so zeleninou a čerstvým chlebom alebo ryžou.

Kuracie stehná na horčici a jablkách

Tento unikátny recept kombinujúci kuracie stehná a sladké jablká ponúka nečakanú chuťovú kombináciu, ktorá je skutočne osviežujúca.

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích stehien
  • 2 polievkové lyžice jablčnej horčice
  • 2 zrelé jablká (napr. Granny Smith), nakrájané na plátky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na mesiačiky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička škorice
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 200 ml jablkového muštu

Postup:

  1. Príprava marinády: V miske zmiešajte jablčnú horčicu, olivový olej, soľ, korenie a škoricu. Kuracie stehná dôkladne potrite touto zmesou a nechajte marinovať aspoň 1 hodinu.
  2. Smaženie: Na veľkej panvici zohrejte olej a opečte stehná z oboch strán, kým nie sú zlatisto hnedé.
  3. Pridanie ingrediencií: Pridajte mesiačiky cibule a jablka na panvicu a krátko ich opražte.
  4. Pečenie s muštom: Prelejte všetko jablkovým muštom a preneste panvicu do predhriatej rúry na 180 °C. Pečte približne 30-35 minút, kým sa kuracie mäso dokonale prepečie a jablká zmäknú.
  5. Podávanie: Podávajte teplé, ozdobené čerstvými bylinkami, s ryžou alebo čerstvým chlebom.

Tieto tri jedinečné recepty na kuracie stehná na horčici vás určite zaujmú svojou rozmanitosťou a zaujímavými chutnými kombináciami! Užite si varenie a dobrú chuť!

 

Potrebujeme:
– 4 kuracie stehná
– 2 lyžice horčice
– 2 lyžice medu
– soľ, korenie
– olej na pečenie

 

Kuracie stehná na horčici

Postup:
1. Kuracie stehná osolíme a okoreníme podľa chuti.
2. V miske zmiešame horčicu a med, a potom nimi potrieme kuracie stehná.
3. Rozpálime rúru na 180 stupňov.
4. Na plechu dáme olej a naň položíme kuracie stehná.
5. Pečieme v rúre asi 40-45 minút, kým nebude mäso dobre prepečené a vonia výborne.
6. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Konstantinidis Imrich píše:

    Super recept! Skúsil som ho a bol vynikajúci.

  2. Hvarga píše:

    Tento recept je skvelý, určite ho vyskúšam.

  3. Svatopluk Adamcova píše:

    Ďakujem za recept, veľmi sa teším na vyskúšanie.

  4. Danica30 píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadala. Ďakujem!

  5. Valentin22 píše:

    Super recept! Určite vyskúšam.

  6. Miroslav Ringlociova píše:

    Ďakujem za skvelý nápad na večeru.

  7. Timotej04 píše:

    Jednoduché a chutné, presne ako má byť.