Kuracie stehná pečené na zemiakoch

Recept: Kuracie stehná pečené na zemiakoch. Môj rceeptík, ktorý som začala častejšie pripravovať.

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 500 g zemiakov
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • 1 lyžica mletej rasce
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu a chuť

 

Kuracie stehná pečené na zemiakoch

Postup:

  1. Kuracie stehná opláchnite pod tečúcou vodou a dôkladne osušte papierovou utierkou.
  2. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na hrubé plátky.
  3. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenké krúžky.
  4. Cesnak ošúpte a jemne nakrájajte.
  5. V stredne veľkej panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni.
  6. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  7. Do panvice pridajte sladkú papriku a mletú rascu a premiešajte.
  8. Pridajte kuracie stehná a opekajte ich zo všetkých strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  9. Do zmesi pridajte zemiaky a premiešajte tak, aby sa zemiaky pomiešali so šťavou z mäsa.
  10. Panvicu súčasne s obsahom dajte do vopred vyhriatej rúry na 200°C (180°C pre ventilovanú rúru) a pečte asi 45 minút, alebo kým mäso a zemiaky nie sú dokonale prepečené a zlatisté.
  11. Pred servírovaním posypte čerstvo nasekanej petržlenovou vňaťou a podávajte s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

 

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích stehien (môžu byť s kožou alebo bez, podľa preferencie)
  • 800 g zemiakov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2-3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 1 lyžička papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvý rozmarín (voliteľné)
  • 300 ml kuracieho vývaru alebo vody

Postup:

  1. Príprava zemiakov: Zemiaky ošúpte a nakrájajte na väčšie kusy (napríklad štvrťky alebo polovice, podľa veľkosti zemiakov).

  2. Príprava cibule a cesnaku: Cibuľu nakrájajte na tenké plátky a cesnak na jemné plátky.

  3. Marinovanie kuracieho mäsa: Kuracie stehná umyte a osušte. V miske zmiešajte olivový olej, oregáno, papriku, soľ a čierne korenie. Stehná natrite touto zmesou, aby sa dobre ochutili. Nechajte marinovať aspoň 30 minút (ideálne v chladničke), ak máte čas.

  4. Pečenie: Rúru predhrejte na 200 °C. Na plech alebo do zapekacej misy položte zemiaky, cibuľu a cesnak. Pokvapkajte ich olivovým olejom a osolte.

  5. Pridanie kuracích stehien: Na zemiaky položte marinované kuracie stehná. Ak máte, môžete pridávať aj čerstvý rozmarín.

  6. Pečenie v rúre: Do plechu nalejte kurací vývar alebo vodu. Plech zakryjte alobalom a vložte do predhriatej rúry. Pečte cca 40 minút. Potom alobal odstráňte a pečte ešte ďalších 20-30 minút, aby sa koža kuracích stehien pekne zhnedla a zemiaky boli mäkké.

  7. Podávanie: Po upečení nechajte pokrm chvíľu vychladnúť. Servírujte teplé, ideálne s čerstvou zeleninou alebo šalátom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *