Kuracie stehná v cestíčku

Ak máte chuť na chutné kura, môžem vám ponúknuť recept na kuracie stehná v cestíčku. Tu je jednoduchý postup:

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 1 a 1/2 šálky múky
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky strúhanky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

 

Kuracie stehná v cestíčku

Postup:

  1. Kuracie stehná opláchnite pod tečúcou vodou a osušte utierkou.
  2. Vo veľkej panvici zohrejte olej na strednom ohni.
  3. V mise si pripravte trojposchodový cestíček – v jednej miskách si pripravte múku zmiešanú so soľou a korením, v druhej rozmotajte vajcia a v tretej si pripravte strúhanku.
  4. Každú kuraciu stehennú obalíme v múke, potom vo vajciach a nakoniec v strúhanke, aby sme vytvorili cestíček.
  5. Každé obalené stehno opatrne vložte do panvice s rozpáleným olejom a opečte z oboch strán, cca 5 – 7 minút na každej strane, alebo kým nie sú zlatohnedé a vnútri dobre prepečené.
  6. Hotové kuracie stehná nechajte na papierových obrúskoch, aby sa odkvapkaný tuk.

Toto jedlo je výborné podávať s rôznymi prílohami, napríklad s cestovinami, zeleninovým šalátom alebo hranolkami. Dúfam, že si pochutnáte!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná
  • 1 šálka hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1 šálka strúhanky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky paprika (napr. sladká alebo údená)
  • 1/2 čajovej lyžičky cesnakového prášku (podľa chuti)
  • Olej na vyprážanie
  • 1 citrón (voliteľné, na podávanie)

Postup:

  1. Príprava kuracích stehien:

    • Kuracie stehná dôkladne umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Môžeme ich tiež jemne naklepať, aby sa rovnomerne prepekli.
  2. Príprava cestíčka:

    • V jednej miske zmiešame múku so soľou, čiernym korením, paprikou a cesnakovým práškom.
    • V druhej miske rozbijeme vajcia a vyšľaháme ich dohladka.
    • V tretej miske pripravíme strúhanku.
  3. Obalovanie:

    • Každé kuracie stehno najprv obalíme v múke, potom ho namočíme do vajec a nakoniec ho obalíme v strúhanke. Uistíme sa, že stehná sú rovnomerne pokryté cestíčkom.
  4. Vyprážanie:

    • Na panvici zohrejeme olej na strednú teplotu. Olej by mal byť dostatočne horúci, aby stehná prskali pri kontakte s panvicou.
    • Opatrne vložíme kuracie stehná do horúceho oleja a vyprážame približne 6-8 minút z každej strany, alebo dokým nie sú zlatohnedé a prepečené. Pre istotu môžeme použiť teplomer na mäso – vnútorná teplota by mala dosiahnuť minimálne 75 °C.
  5. Servírovanie:

    • Po vyprážaní preložíme kuracie stehná na papierovú utierku, aby sme odstránili prebytočný olej.
    • Podávame s plátkami citrónu, zemiakovou kašou, zeleninovým šalátom alebo obľúbenou prílohou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *