Ak máte chuť na chutné kura, môžem vám ponúknuť recept na kuracie stehná v cestíčku. Tu je jednoduchý postup:
Suroviny:
- 4 kuracie stehná
- 1 a 1/2 šálky múky
- 2 vajcia
- 1/2 šálky strúhanky
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na smaženie
Kuracie stehná v cestíčku
Postup:
- Kuracie stehná opláchnite pod tečúcou vodou a osušte utierkou.
- Vo veľkej panvici zohrejte olej na strednom ohni.
- V mise si pripravte trojposchodový cestíček – v jednej miskách si pripravte múku zmiešanú so soľou a korením, v druhej rozmotajte vajcia a v tretej si pripravte strúhanku.
- Každú kuraciu stehennú obalíme v múke, potom vo vajciach a nakoniec v strúhanke, aby sme vytvorili cestíček.
- Každé obalené stehno opatrne vložte do panvice s rozpáleným olejom a opečte z oboch strán, cca 5 – 7 minút na každej strane, alebo kým nie sú zlatohnedé a vnútri dobre prepečené.
- Hotové kuracie stehná nechajte na papierových obrúskoch, aby sa odkvapkaný tuk.
Toto jedlo je výborné podávať s rôznymi prílohami, napríklad s cestovinami, zeleninovým šalátom alebo hranolkami. Dúfam, že si pochutnáte!
2)
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná
- 1 šálka hladkej múky
- 2 vajcia
- 1 šálka strúhanky
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 1/2 čajovej lyžičky paprika (napr. sladká alebo údená)
- 1/2 čajovej lyžičky cesnakového prášku (podľa chuti)
- Olej na vyprážanie
- 1 citrón (voliteľné, na podávanie)
Postup:
-
Príprava kuracích stehien:
- Kuracie stehná dôkladne umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Môžeme ich tiež jemne naklepať, aby sa rovnomerne prepekli.
-
Príprava cestíčka:
- V jednej miske zmiešame múku so soľou, čiernym korením, paprikou a cesnakovým práškom.
- V druhej miske rozbijeme vajcia a vyšľaháme ich dohladka.
- V tretej miske pripravíme strúhanku.
-
Obalovanie:
- Každé kuracie stehno najprv obalíme v múke, potom ho namočíme do vajec a nakoniec ho obalíme v strúhanke. Uistíme sa, že stehná sú rovnomerne pokryté cestíčkom.
-
Vyprážanie:
- Na panvici zohrejeme olej na strednú teplotu. Olej by mal byť dostatočne horúci, aby stehná prskali pri kontakte s panvicou.
- Opatrne vložíme kuracie stehná do horúceho oleja a vyprážame približne 6-8 minút z každej strany, alebo dokým nie sú zlatohnedé a prepečené. Pre istotu môžeme použiť teplomer na mäso – vnútorná teplota by mala dosiahnuť minimálne 75 °C.
-
Servírovanie:
- Po vyprážaní preložíme kuracie stehná na papierovú utierku, aby sme odstránili prebytočný olej.
- Podávame s plátkami citrónu, zemiakovou kašou, zeleninovým šalátom alebo obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť!