Kuracie štvrte s dubákmi 

Ak hľadáte recept na kuracie štvrte s dubákmi, tu je jednoduchý návod, ako si ich pripraviť:

Suroviny:

  • 4 ks kuracích štvrtí
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na malé kúsky
  • 250 ml smotany na varenie
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 2 lyžice dijónskej horčice
  • 2 lyžice čerstvého nasekaného kôprom
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Kuracie štvrte s dubákmi 

Postup:

  1. Zahrejte olej a maslo v hrnci na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  2. Pridajte kuracie štvrti a opečte ich z každej strany, kým nebudú mierne zlaté.
  3. V samostatnom hrnci zmiešajte múku so smotanou, vývarom a dijónskou horčicou.
    Dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  4. Nalejte smotanovú zmes do hrnca s kuracími štvrtami. Premiešajte a priveďte do varu.
  5. Znížte teplotu, pridajte kôpor a nechajte omáčku povariť ešte približne 10 minút, kým sa kuracie štvrte úplne prevarí a omáčka sa zhustne.
  6. Podľa chuti soľte a koreňte.

Podávajte tieto lahôdkové kuracie štvrte s dubákmi s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou, zemiakovým pyré alebo cestovinami.

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích štvrťí (horné alebo dolné)
  • 300 g čerstvých dubákov (alebo hlivy, ak nie sú k dispozícii)
  • 2 stredne veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 ml kuracieho vývaru (alebo bieleho vína)
  • 100 ml smotany na varenie
  • 3-4 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička rímskeho kmínu (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava kuracieho mäsa:

    • Kuracie štvrtky umyjeme a osušíme. Osolíme a okoreníme z oboch strán. Ak máte radi korenisté jedlá, môžete pridať aj rímsky kmín.
  2. Opekanie:

    • V hlbokej panvici rozohrejeme olivový olej na stredne vysokej teplote. Kuracie štvrtky opečieme po oboch stranách do zlatista (približne 5-7 minút z každej strany). Potom ich vyberieme z panvice a odložíme na tanier.
  3. Príprava zeleniny a húb:

    • Na tej istej panvici (ak je to potrebné, pridajte ešte trochu oleja) osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak, kým nezmäknú a nezačnú zlatnúť (asi 3-5 minút).
    • Pridáme nakrájané dubáky (ak sú väčšie, nakrájajte ich na menšie kusy). Opekáme ich spolu s cibuľou a cesnakom približne 5-7 minút, kým nie sú jemné a zlaté.
  4. Dusením:

    • Vrátime kuracie štvrte späť do panvice. Nalejeme kurací vývar alebo víno, privedieme k varu a potom plameň stiahneme. Zakryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni asi 25-30 minút, kým nie je kuracie mäso úplne hotové.
  5. Zahustenie omáčky:

    • Po uplynutí času pridáme smotanu na varenie a všetko dobre premiešame. Necháme ešte pár minút variť, aby sa omáčka trochu zahustila. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.
  6. Podávanie:

    • Podávame teplé, ozdobené čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Skvele sa hodí s varenými zemiakmi, ryžou alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *