Kurča na víne na francúzsky spôsob

Kurča na víne na francúzsky spôsob

Kuracie štvrte na víne | Roman Paulus | Kuchyňa Lidla

Recept na “Kurča na víne na francúzsky spôsob”:

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná (približne 1 kg)
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na tenké prúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 ml červeného vína
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice hladkej múky na zahustenie omáčky
  • 2 lyžice nasekaných čerstvých byliniek (napríklad pažítka a petržlen) na ozdobenie

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olej a opečte kuracie stehná z oboch strán dozlatista. Potom ich vyberte z hrnca a odložte bokom.
  2. Na rovnakom oleji orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezískajú jemnú zlatistú farbu.
  3. Do hrnca pridajte červené víno a nechajte ho varíť, kým sa alkohol neodparí a získate plnú chuť vína.
  4. Pridajte kurací vývar a pridajte kuracie stehná späť do hrnca. Okoľo 30 – 40 minút varíme, kým mäso nie je mäkké a šťavnaté.
  5. Ak je omáčka príliš kvapalná, zmes múky a vody a pridajte ju do hrnca na zahustenie.
  6. Omáčku dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  7. Kurča na víne podávajte s dusenou ryžou alebo pečenými zemiakmi. Ozdobte posekanými bylinkami.

Dúfam, že si pochutnáte na tomto jedle. Ak máte ďalšie otázky, stačí sa opýtať!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *