Chutná Vareška

Kuriatka s mletým mäsom a guľkami

Kuriatka s mletým mäsom a guľkami

Kuriatka s mletým mäsom a guľkami. Budeme potrebovať:

  • 300g mletého bravčového mäsa
  • 200g kuriatok
  • 2 šalotky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej
  • soľ
  • mletá sladká červená paprika
  • sladká papriková pasta
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • hubový vývar
  • 300g svetlého pečiva
  • vajcia
  • mlieko
  • 100g mäkkej salámy
  • strúhanka na zahustenie
  • hladká múka

 

Postup: Kuriatka s mletým mäsom a guľkami

Pečivo nakrájame, pokropíme mliekom, necháme odstáť, aby zmäklo a prebytočnú tekutinu odstránime. Na oleji speníme na kocky pokrájanú cibuľu s plátkami cesnaku. Po vychladnutí ju pridáme k pečivu spolu s vajcami a nadrobno pokrájanou salámou. Posolíme, okoreníme, posypeme nasekanou vňaťkou a zahustíme strúhankou. Z masy tvarujeme guľky, ktoré uvaríme v posolenej vode.

Po uvarení ich vyberieme z vody a necháme trochu vychladnúť. Potom ich prudko opečieme na oleji. Nakrájané šalotky orestujeme v panvici na oleji. Pridáme mleté mäso, posolíme a opečieme. Posypeme mletou paprikou, zalejeme vývarom,následne vložíme kuriatka a pod pokrievkou spolu udusíme do mäkka.

Ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, paprikovou pastou, zahustíme hladkou múkou a pár minút povaríme. Udusené mäsko s kuriatkami podávame s opečenými guľkami.

Dobrú chuť.

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *