Ingrediencie:
– 400 g hladkej múky
– 300 g kvásku
– 250 ml vody
– 10 g soli

 

Kvásková bageta

Postup:
1. Do veľkej misky nalejte vodu a pridajte kvások. Pomaly pridávajte múku a miešajte, kým sa všetko spojí.
2. Pridajte soľ a premiešajte cesto. Potom ho pokryte utierkou a nechajte odpočívať aspoň 1 hodinu.
3. Po odpočinku vytvarujte cesto do bagety tvaru a nechajte kysnúť ďalších 1-2 hodín.
4. Predhrejte rúru na 220 °C. Pred pečením zarezte nožom na povrch bagety a vložte ju do rúry. Pecť 30-40 minút, kým nebude pekná zlatá.
5. Nechajte bagetu vychladnúť a podávajte ju s maslom a obľúbeným džemom.
6. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *