Ingrediencie:
– 500 g kyslej kapusty
– 200 g údeného kolená
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 lyžica oleja
– soľ, čierne korenie, majoránka

 

Kyslá fazuľová polievka s údenym kolenom

Postup:
1. Kyslú kapustu dôkladne prepláchneme pod tečúcou vodou a nakrájame na menšie kúsky.
2. V hrnci zohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Orestujeme dozlatista.
3. Pridáme na kocky nakrájané údené koleno a orestujeme ho spolu s cibuľou.
4. Pridáme nakrájanú mrkvu a zemiaky, premiešame a zalejeme vodou.
5. Pridáme kyslú kapustu, soľ, čierne korenie a majoránku podľa chuti.
6. Varíme do zmäknutia zemiakov a mrkvy.
7. Podávame teplé, ľahko posypané nasekanou vňačkou. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *