Kyslá kapustová polievka je tradičný slovenský pokrm. Tu je recept, ako ju pripraviť:

Ingrediencie:
– 1 hlávka kapusty
– 1 veľká cibuľa
– 2 zemiaky
– 2 mrkvy
– 1 paprika
– 1 paradajka
– 2 polievkové lyžice oleja
– 1 polievková lyžica mletej papriky
– soľ a korenie podľa chuti
– 1 liter vody
– smotana na dochutenie

 

Kyslá polievka z kapustovej šťavy

Postup:
1. Kapustu nasekáme na jemné prúžky, cibuľu nakrájame na malé kúsky a zemiaky, mrkvu, papriku a paradajku na kocky.
2. V hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom cibuľu. Pridáme mletú papriku a opražíme ju spolu s cibuľou.
3. Potom pridáme nakrájanú kapustu a zeleninu, prelejeme vodou a necháme variť asi 30-40 minút, kým zelenina nezmäkne.
4. Na záver dochutíme polievku soľou, korením a smotanou.

Kyslú kapustovú polievku podávame teplú a môžeme ju ozdobiť nasekanou petržlenovou vňatkou. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *