Suroviny:
– 250 g fazule
– 150 g klobásy
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 zemiaky
– 2 mrkvy
– 2 rajčiny
– 1 lyžica mletej papriky
– soľ, čierne korenie
– olej na smaženie
– petržlen na ozdobenie
Maďarská fazuľová polievka s klobásou
Postup:
1. Fazuľu predvarte a nechajte ju nabobtnať cez noc. Potom ju opláchnite.
2. Klobásu nakrájajte na kolieska. Cibuľu a cesnak nakrájajte na drobné kúsky.
3. Na oleji osmažte cibuľu a cesnak. Pridajte mletú papriku a krájancovanú klobásu. Orestujte dozlatista.
4. Pridajte nakrájané zemiaky, mrkvu a rajčinu. Podlejte vodou a povarte do mäkka.
5. Nakoniec pridajte fazuľu a povarte spolu ešte pár minút. Dochutte soľou a korením.
6. Polievku rozdeľte do misiek a posypte nasekanou petržlenou.
Dobrú chuť!