Madárska polievka je tradičná maďarská polievka, ktorá je veľmi chutná a zahrieva v chladnejšie dni. Pre prípravu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zelerové stonky
– 2 zemiaky
– 2 paradajky
– 2 papriky
– 2 lyžice oleja
– 1 lyžica mletého papriky
– soľ a korenie podľa chuti
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200 g hovädzej alebo kuracej polievkovej základne
– 200 g kurčaťa alebo hovädzieho mäsa

 

Maďarská polievka

Postup prípravy:

1. Cibuľu nakrájajte na drobné kúsky a orestujte na oleji.
2. Pridajte k nej nakrájané mrkvy, zeler, zemiaky, paradajky a papriky. Orestujte dozlatista.
3. Pridajte mletú papriku, soľ a korenie a premiešajte.
4. Zalejte zeleninovým vývarom a pridajte polievkovú základňu.
5. Mäso nakrájajte na menšie kúsky a pridajte do polievky.
6. Povarte polievku do mäsa a zeleniny nebudú mäkké.
7. Podávajte horúcu s čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *