Maďarská rybacia polievka je klasická maďarská jedlo, ktoré sa vyrába z rôznych druhov rýb a je obľúbená po celom svete. Tu je recept na maďarskú rybiacu polievku:

Potrebujete:

– 500g filé z rýb (šťuka, sumec, kapia)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 papriky
– 2 paradajky
– 1 mrkva
– 1 zelerový koreň
– 1 lyžica smotany
– 1 lyžica oleja
– soľ, mleté čierne korenie, červená paprika
– trocha múky
– citrónová šťava

 

Maďarské halászle polievka

Postup:

1. Cibuľu a cesnak nasekajte a orestujte na oleji.
2. Pridajte nakrájanú papriku, paradajky, mrkvu a zeler a restujte ďalej.
3. Pridajte kocky rýb, soľ, korenie, papriku a nechajte krátko prejsť.
4. Pridajte vodu a nechajte polievku variť asi 20 minút.
5. Na záver pridajte citrónovú šťavu a smotanu, zahustite múkou a nechajte ešte chvíľu variť.
6. Podávajte horúcu s chlebom alebo palacinkami.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *