Chutná Vareška

Marhule na kvas

Marhule na kvas

Marhule na kvas – recept doma Ak máte povolenie a chcete si doma pripraviť pálený alkohol tak nižšie nájdete návod ako na to. Marhule alebo akékoľvek ovocie si dôkladne umyjeme a zbavíme ho nečistôt. Takto očistené ovocie Pretlačíme.

Tu je dôležité, že obočie zbavíme vzduchu. Pre dobré skvapalneného ovocia najme u marhuli používam enzým zvaný Distizym FM. A to v pomerne 50 ml na 100kg ovocia.Enzýmov zvýšime kvalitu kvasenia a tým pádom aj kvalitu páleného alkoholu.

 

Marhule na kvas

Do uzatvaretelnych nádob pridáme pretlačene ovocie. Plníme Max 80% nádoby aby sa mali kde vypracovať alkohol. Môžeme použiť kvasinky. Je to rýchlejšie a bezpečnejšie.Kvasinky pridávame len pri teplote 18-20 stupňov celzia.

Ja používam kvasinky „Oenoferm Freddo 20-25g na 100kg ovocia. Ovocie potom silno uzavrieme (hermaticky) do nádoby v ktorej budeme kvasiť. Nezabudnite pridať kvasnú zátku.Skladujeme 3 až 5 týždňov v miestností kde je 16 – 18 stupňov celzia.Na zdravíčko.

 

Marhule na kvas

Marhule na kvas

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *