Marinované kuracie stehienka

Prechádzajúc rôznymi výbermi receptov na marinované kuracie stehienka, narazil som na tento skvelý recept, ktorý by vám mohol vyhovovať:

Suroviny:

  • 4 kuracie stehienka
  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej papriky
  • Čerstvý rozmarín a tymián, podľa chuti
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti

 

Marinované kuracie stehienka

Postup:

  1. V mise zmiešajte olivový olej, med, sójovú omáčku, mletú sladkú papriku, mletú papriku, cesnak a čerstvé bylinky.
  2. Do tejto zmesi namočte kuracie stehienka a nechajte marinovať aspoň 2 hodiny, ale ideálne cez noc v chladničke.
  3. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia a pripravte si plech na pečenie.
  4. Vymeňte kuracie stehienka z marinády a osolte ich z oboch strán podľa chuti.
  5. Položte ich na pripravený plech a pečte v rúre asi 25-30 minút, alebo kým nebudú pekne zlatisté a dobre prepečené.
  6. Po upečení nechajte stehienka chvíľu odpočívať a potom si ich môžete servírovať so svojim obľúbeným prílohou.

Dúfam, že tento recept vám chutí! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky alebo požiadavky, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg kuracích stehnienok (môžete použiť aj s kosťou a kožou)
  • 4 strúčiky cesnaku (pokrájané na plátky)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica medu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky papriky (môžete použiť sladkú alebo pikantnú)
  • Soľ podľa chuti
  • Čerstvé bylinky (napr. rozmarín, tymián alebo petržlen) na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava marinády: V miske zmiešajte olivový olej, med, sójovú omáčku, jablčný ocot, cesnak, čierne korenie, papriku a soľ. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

  2. Marinovanie: Kuracie stehnienka vložte do plastového vrecka na zips alebo do misky. Nalejte pripravenú marinádu na mäso a dôkladne premiešajte, aby sa stehnienka rovnomerne obalili. Vrecko uzavrite alebo misku zakryte a nechajte marinovať v chladničke minimálne 2 hodiny, najlepšie však cez noc.

  3. Pečenie: Predhrejte rúru na 200 °C. Marinované stehnienka vyberte z chladničky a nechajte ich niekoľko minút pri izbovej teplote. Potom ich preložte na plech vyložený papierom na pečenie.

  4. Pečenie: Pečte stehnienka v predhriatej rúre približne 35-45 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé a prepečené, a šťava z mäsa nie je číra. Počas pečenia ich môžete občas polievať zvyškami marinády.

  5. Servírovanie: Hotové kuracie stehnienka servírujte s čerstvými bylinkami na vrchu. Môžete ich podávať s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým šalátom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *