Medové rezy - plnka + zlatý klas

Medové rezy s plnkou Zlatý klas sú vynikajúce domáce pečivo, ktoré si zamilujú nielen milovníci medových dezertov. Ich príprava nie je náročná, ale vyžaduje si síce trochu času a trpezlivosti. Avšak výsledná chuť stojí za to.

Na prípravu medových rezeňov s plnkou Zlatý klas budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:

Na cesto:
– 250 g hladkej múky
– 150 g masla
– 100 g práškového cukru
– 1 vajce
– 2 polievkové lyžice medu
– 1/2 čl sodu bikarbónu

Na plnku Zlatý klas:
– 250 g mletých orechov
– 200 g práškového cukru
– 1 balenie vanilkového cukru
– 150 ml mlieka
– 50 g masla

 

Medové rezy – plnka + zlatý klas

Postup prípravy:

1. Do misy preosejeme múku a pridáme na kocky nakrájané maslo, práškový cukor, vajce, med a sodu bikarbónu. Všetko rýchlo spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme na chvíľu odpočívať v chladničke.

2. Na rovné kúsky cesta vyvaľkáme a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 15 minút.

3. Po upečení necháme cesto vychladnúť a potom ho prekrojíme na polovicu.

4. Na prípravu plnky Zlatý klas v hrnci rozpustíme maslo a pridáme mleté orechy, mlieko, práškový cukor a vanilkový cukor. Všetko dobre premiešame a krátko povaríme, kým nezhustne.

5. Hotovou plnkou potrieme spodnú polovicu cesta a položíme na ňu druhú polovicu.

6. Spodnú vrstvu potrieme zvyškom plnky a necháme vychladnúť a stuhnúť.

Medové rezy s plnkou Zlatý klas môžeme ešte povrch dozdobiť čokoládou, polevou alebo posypať kokosom. Podávame nakrájané na malé kocky a podávame s kávou alebo čajom. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *