Medvedí cesnaková polievka

Ingrediencie:
– 1 väčšia cibuľa
– 2 stredne veľké zemiaky
– 1 väčšia mrkva
– 1 väčšia petržlenová koreň
– 200 g medvedieho cesnaku
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, čierne korenie, mletá paprika, majorán, bobkový list

 

Medvedí cesnak: Recepty – polievka

Postup:
1. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a na panvici ju osmažíme na oleji do zlatista.
2. Pridáme na drobno nakrájanú mrkvu a petržlenovú koreň a opekáme ďalších pár minút.
3. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky, pridáme do hrnca s vývarom a necháme variť.
4. Medvedí cesnak dôkladne očistíme a nakrájame na menšie kúsky, pridáme do hrnca.
5. Pridáme osmaženú cibuľu s mrkvou a koreniny podľa chuti (soľ, čierne korenie, mletú papriku, majorán, bobkový list).
6. Polievku varíme do zmäknutia zemiakov a cesnaku.
7. Podávame teplú s čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *