Ingrediencie:
– 500 g zemiakov
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 mrkva
– 1 petržlenový koreň
– 1 zelená paprika
– 1 paradajka
– 1 pór
– 1 lyžica oleja
– soľ, čierne korenie
– 1 liter mäsový vývar
– 1 ks smotana na varenie

 

Melencová polievka – Recept

Postup:

1. Zemiaky očistite, nakrájajte na kocky a vložte do hrnca s vývarom. Pridajte soľ a varte ich do mäka.
2. Na oleji opražte na kocky nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu, petržlenový koreň, papriku, paradajku a pór.
3. Pridajte dusené zeleniny ku zemiakom a nechajte zovrieť.
4. Polievku môžete dochutiť soľou, čiernym korením a pridať smotanu na varenie.
5. Podávajte teplú s chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *