Miso polievka je tradičná japonská polievka, ktorá sa dá veľmi jednoducho pripraviť aj doma. Tu je recept na miso polievku:

Potrebujeme:
– 4 šálky vývaru (môžete použiť hovädzí, kurací alebo zeleninový vývar)
– 1/4 šálky miso pasty
– 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
– 1 lyžica rybacej omáčky
– 1 lyžica ryžového octu
– 1 lyžica cukru
– 1 strúčik čerstvého cesnaku, nasekaný
– 1 lyžica drveného zázvoru
– 2 mrkvy, nakrájané na tenké plátky
– 1 veľký pór, nakrájaný na kolieska
– 1 hrstka hrášku
– 200 g hlívových húb, nakrájaných

 

MISO polievka – Originál

Postup:
1. V hrnci zohrejeme vývar a pridáme cesnak, zázvor, sójovú omáčku, ryzačný ocot, rybaci omáčku a cukor. Variť asi 5 minút.
2. Do vývaru pridáme mrkvu, pór, hrášok a huby a varíme ďalších 5 minút alebo kým zelenina nezmäkne.
3. Odstavíme z ohňa a pridáme miso pastu, premiešame a necháme 1-2 minúty povariť.
4. Polievku môžeme podávať s kúskom zeleniny alebo mäsa ako ozdobu. Podávame teplú.

Takto jednoduchým spôsobom si môžete pripraviť výbornú miso polievku aj doma. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *