Mleté mäso s omáčkou

Vyskúšajte nasledujúci recept na mleté mäso s omáčkou:

Ingrediencie:

  • 500 g mletej hovädzej múčky
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica worcestershire omáčky
  • 1 lyžička horčice
  • 1 lyžička medu alebo hnedého cukru
  • 200 ml vývaru alebo vody
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Mleté mäso s omáčkou

Postup:

  1. Mäslo rozdrvičte alebo nakrájajte na tenké plátky.
  2. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu až zlato-hnedú farbu.
  3. Pridajte cesnak a mleté mäso. Opekajte mäso z oboch strán až dozlatova.
  4. Pridajte paradajkový pretlak, worcestershire omáčku, horčicu a med (alebo hnedý cukor). Premiešajte.
  5. Pridajte vývar alebo vodu a za občasného miešania varíme omáčku asi 15-20 minút, kým nezhustne a mäso sa zmäkne.
  6. Ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a korením.
  7. Podávajte s ryžou, zemiakmi alebo cestovinami.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g mletého mäsa (hovädzie alebo zmes hovädzieho a bravčového)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 1 paprika (červená alebo zelená)
  • 400 g paradajkového pretlaku alebo drvených paradajok
  • 200 ml teplej vody alebo zeleninového vývaru
  • 2 lyžice oleja (olivového alebo slnečnicového)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky čili korenia (nepovinné)
  • Zelená petržlenová vňať na posypanie

Postup:

  1. Príprava surovín: Cibuľu a cesnak nasekáme na jemno, mrkvu a papriku nakrájame na malé kocky.

  2. Orestovanie zeleniny: Vo väčšej panvici rozohrejeme olej na strednej teplote. Pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme ich do zlatista. Potom pridáme mrkvu a papriku a orestujeme ďalších 5-7 minút, kým zelenina nezmäkne.

  3. Pridanie mletého mäsa: Do panvice pridáme mleté mäso. Miešame a orestujeme, kým nie je dobre prepečené a nezačne zhnednúť.

  4. Príprava omáčky: K upečenému mäsu pridáme paradajkový pretlak alebo drvené paradajky, prelejeme teplou vodou alebo zeleninovým vývarom a premiešame. Dochutíme soľou, čiernym korením, oreganom, mletou paprikou a čili (ak používame). Privedieme k varu.

  5. Dusenie: Znížime teplotu a omáčku necháme dusiť asi 20-30 minút, občas premiešame. Ak je omáčka príliš hustá, môžeme pridať trochu viac vody alebo vývaru.

  6. Podávanie: Po uvarení môžeme omáčku posypať nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s rôznymi prílohami, ako sú cestoviny, ryža alebo zemiaky.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *