Chutná Vareška

Morčacie prsia plnené gaštanovým krémom

Morčacie prsia plnené gaštanovým krémom

Morčacie prsia plnené gaštanovým krémom. Deliskatesa ktorú musíte ochutnať. Výnimočné jedlo, ktoré stojí za to.

Suroviny :

  • 70dkg filé z morčacích pŕs
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 30 dkg neochuteného gaštanového pyré
  • 2 polievkové lyžice hrozienok
  • 12 tenkých plátkov anglickej slaniny
  • 0,5 dl oleja

Príloha:

  • 60 dkg klasického zemiakového pyré
  • 15 dkg mrkvy
  • 12 dkg zeleného hrášku
  • 12 dkg zelených fazuliek
  • soľ
  • 4 dkg masla
  • 1 zväzok petržlenovej vňate

 

Morčacie prsia plnené gaštanovým krémom

Morčacie prsia dôkladne umyjeme a nakrájame na štyri rovnako hrubé plátky, po hrúbke trochu narežeme, roztvoríme, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Neochutené gaštanové pyré roztlačíme vidličkou v miske, osolíme, okoreníme a pridáme hrozienka. Spolu pekne premiešame. Hotovú plnku rozdelíme na štyri časti a následne ju natrieme na plátky mäsa. Natesno zrolujeme a každú roládu zabalíme do troch plátkov anglickej slaniny. Obalené rolády poukladáme pekne vedľa seba na pekáč, polejeme olejom a rúre vyhriatej na 180C za 25-30 minút upečieme dočervena.

Medzitým si na prílohu pripravíme klasické zemiakové pyré. Očistenú mrkvu nakrájame na hranolčeky, zelený hrášok umyjeme a očistenú zelenú fazuľku nakrájame na 3 až 4 centimetrové kúsky. Nakoniec ich osobitne uvaríme v osolenej vode do chrumkava, následne scedíme. Na panvicu si dáme trochu masla a na roztopené maslo nasypeme mrkvu hrášok a fazuľku. Osolíme a ochutíme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou, chvíľku spolu opražíme.

Pri podávaní zemiakové pyré vložíme do cukrárenského vrecka s hviezdicovým nástavcom. Na tanier z neho vytlačíme kolieska s priemerom 6-8cm, do stredu naložíme dusenú zeleninu. Vedľa položíme nakrájané mäso a polejeme šťavou. Podávame horúce.
Dobrú chuť.

 

Tu nájdete ďalšie recepty na morčacie prsia.

Morčacie prsia plnené gaštanovým krémom

Morčacie prsia plnené gaštanovým krémom

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *