Morčacie prsia plnené gaštanovým krémom
Morčacie prsia plnené gaštanovým krémom. Deliskatesa ktorú musíte ochutnať. Výnimočné jedlo, ktoré stojí za to.
Suroviny :
- 70dkg filé z morčacích pŕs
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
- 30 dkg neochuteného gaštanového pyré
- 2 polievkové lyžice hrozienok
- 12 tenkých plátkov anglickej slaniny
- 0,5 dl oleja
Príloha:
- 60 dkg klasického zemiakového pyré
- 15 dkg mrkvy
- 12 dkg zeleného hrášku
- 12 dkg zelených fazuliek
- soľ
- 4 dkg masla
- 1 zväzok petržlenovej vňate
Morčacie prsia plnené gaštanovým krémom
Morčacie prsia dôkladne umyjeme a nakrájame na štyri rovnako hrubé plátky, po hrúbke trochu narežeme, roztvoríme, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Neochutené gaštanové pyré roztlačíme vidličkou v miske, osolíme, okoreníme a pridáme hrozienka. Spolu pekne premiešame. Hotovú plnku rozdelíme na štyri časti a následne ju natrieme na plátky mäsa. Natesno zrolujeme a každú roládu zabalíme do troch plátkov anglickej slaniny. Obalené rolády poukladáme pekne vedľa seba na pekáč, polejeme olejom a rúre vyhriatej na 180C za 25-30 minút upečieme dočervena.
Medzitým si na prílohu pripravíme klasické zemiakové pyré. Očistenú mrkvu nakrájame na hranolčeky, zelený hrášok umyjeme a očistenú zelenú fazuľku nakrájame na 3 až 4 centimetrové kúsky. Nakoniec ich osobitne uvaríme v osolenej vode do chrumkava, následne scedíme. Na panvicu si dáme trochu masla a na roztopené maslo nasypeme mrkvu hrášok a fazuľku. Osolíme a ochutíme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou, chvíľku spolu opražíme.
Pri podávaní zemiakové pyré vložíme do cukrárenského vrecka s hviezdicovým nástavcom. Na tanier z neho vytlačíme kolieska s priemerom 6-8cm, do stredu naložíme dusenú zeleninu. Vedľa položíme nakrájané mäso a polejeme šťavou. Podávame horúce.
Dobrú chuť.
Tu nájdete ďalšie recepty na morčacie prsia.
Morčacie prsia plnené gaštanovým krémom
[penci_recipe]