Chutná Vareška

Morčacie rizoto

Morčacie rizoto na rok 2021

Morčacie rizoto ako varianta ku kuraciemu ryzotu, taká zdravšia varianta. Morčacie mäso nie je tak napichané chémiou ako kuracie a hlavne platíte za mäso a nie z vodu alebo soľný roztok. Preto je morčacie mäso mojou obľúbenou variantou ku kuraciemu mäsku.

 

Morčacie rizoto – na prípravu rizota potrebujeme:

  • morčacie mäso
  • cibuľu
  • olivový olej
  • mrkvu a petržlen
  • mrazenú zeleninu (akú máte doma)
  • ryža
  • soľ
  • korenie
  • vegeta
  • sladká mletá paprika

 

Morčacie rizoto

Morčacie rizoto

Morčacie rizoto a postup prípravy

Ako prvé si uvaríme ryžu. Ja ju varím klasicky a pre mňa najrýchlejším spôsobom- 1 diel ryže popražím v hrnci, medzitým si dám prevrieť 2 diely vody. Keď nám voda prevrie v kanvici, prelejeme ju k popraženej ryži v hrnci. Ochutíme vegetou, premiešame a necháme variť prikryté pokrývkou.

Keď sa nám ryža varí pripravíme si panvicu, na ktorej na oleji speníme cibuľku a popražíme dozlatista. Pridáme morčacie mäso nakrájané na kúsky, podlejeme trochou vody a necháme chvíľku dusiť. Mrkvu a petržlen si očistíme, nastrúhame a primiešame k mäsu.

 

Necháme ďalej dusiť. Keď nám mäso trocha zmäkne, pridáme zvolenú mrazenú zeleninu a premiešame. Necháme variť dokiaľ nebude všetko zmäknuté a uvarené. Ak je už všetko hotové, tak všetko spolu v jednom hrnci zmiešame a dochutíme podľa chuti.

Ja väčšinou rizoto ochucujem tak, že si ponorným mixérom rozmixujem lečo v troške vody a to vlejem to rizota. Pridám čierne korenie, trocha kečupu, sladkú mletú papriku, vegetu. Poriadne všetko premiešam a podávam.

Dobrú chuť a neváhajte ochutnať niečo dobré z našej kuchyne: kyslá šošovicová polievka.

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *