Morčacie rizoto na rok 2021
Morčacie rizoto ako varianta ku kuraciemu ryzotu, taká zdravšia varianta. Morčacie mäso nie je tak napichané chémiou ako kuracie a hlavne platíte za mäso a nie z vodu alebo soľný roztok. Preto je morčacie mäso mojou obľúbenou variantou ku kuraciemu mäsku.
Morčacie rizoto – na prípravu rizota potrebujeme:
- morčacie mäso
- cibuľu
- olivový olej
- mrkvu a petržlen
- mrazenú zeleninu (akú máte doma)
- ryža
- soľ
- korenie
- vegeta
- sladká mletá paprika
Morčacie rizoto
Morčacie rizoto a postup prípravy
Ako prvé si uvaríme ryžu. Ja ju varím klasicky a pre mňa najrýchlejším spôsobom- 1 diel ryže popražím v hrnci, medzitým si dám prevrieť 2 diely vody. Keď nám voda prevrie v kanvici, prelejeme ju k popraženej ryži v hrnci. Ochutíme vegetou, premiešame a necháme variť prikryté pokrývkou.
Keď sa nám ryža varí pripravíme si panvicu, na ktorej na oleji speníme cibuľku a popražíme dozlatista. Pridáme morčacie mäso nakrájané na kúsky, podlejeme trochou vody a necháme chvíľku dusiť. Mrkvu a petržlen si očistíme, nastrúhame a primiešame k mäsu.
Necháme ďalej dusiť. Keď nám mäso trocha zmäkne, pridáme zvolenú mrazenú zeleninu a premiešame. Necháme variť dokiaľ nebude všetko zmäknuté a uvarené. Ak je už všetko hotové, tak všetko spolu v jednom hrnci zmiešame a dochutíme podľa chuti.
Ja väčšinou rizoto ochucujem tak, že si ponorným mixérom rozmixujem lečo v troške vody a to vlejem to rizota. Pridám čierne korenie, trocha kečupu, sladkú mletú papriku, vegetu. Poriadne všetko premiešam a podávam.
Dobrú chuť a neváhajte ochutnať niečo dobré z našej kuchyne: kyslá šošovicová polievka.
[penci_recipe]