Morčacie rizoto s mrazenou zeleninou
Morčacie rizoto s mrazenou zeleninou – rýchle a jednoduché jedlo.
Na prípravu rizota potrebujeme:
- morčacie mäso
- cibuľu
- olivový olej
- mrkvu a petržlen
- mrazenú zeleninu (akú máte doma)
- ryža
- soľ, korenie, vegeta, sladká mletá paprika
Morčacie rizoto s mrazenou zeleninou
Ako prvé si uvaríme ryžu. Ja ju varím klasicky a pre mňa najrýchlejším spôsobom- 1 diel ryže popražím v hrnci, medzitým si dám prevrieť 2 diely vody. Keď nám voda prevrie v kanvici, prelejeme ju k popraženej ryži v hrnci. Ochutíme vegetou, premiešame a necháme variť prikryté pokrývkou. Keď sa nám ryža varí pripravíme si panvicu, na ktorej na oleji speníme cibuľku a popražíme dozlatista.
Pridáme morčacie mäso nakrájané na kúsky, podlejeme trochou vody a necháme chvíľku dusiť. Mrkvu a petržlen si očistíme, nastrúhame a primiešame k mäsu. Necháme ďalej dusiť. Keď nám mäso trocha zmäkne, pridáme zvolenú mrazenú zeleninu a premiešame.
Necháme variť dokiaľ nebude všetko zmäknuté a uvarené. Ak je už všetko hotové, tak všetko spolu v jednom hrnci zmiešame a dochutíme podľa chuti. Ja väčšinou rizoto ochucujem tak, že si ponorným mixérom rozmixujem lečo v troške vody a to vlejem to rizota. Pridám čierne korenie, trocha kečupu, sladkú mletú papriku, vegetu. Poriadne všetko premiešam a podávam.
Ochutnajte aj tento recept na morčacie rizoto.
Morčacie rizoto s mrazenou zeleninou
[penci_recipe]