Môžem robiť chlieb zo zmrazeného čerstvého dzoždia?
Čo so zmrazeným „čerstvým“ drožím?
Veľa z Vás sa ma pýta, čo z droždím, ktoré ste si dali zamraziť do mrazničky.
Môžem robiť chlieb zo zmrazeného čerstvého dzoždia?
A ja veľmi rada pripravujem domáci chlebík. Milujem tú vôňu pečenia a prostredie pečenia. Sami viete, že aký je skvelý pocit toho teplého chleba po vybratí. Je to také dobré zadosť-učinennie, že som niečo malé dokázala. No často pripravím trocha viac drožia ako by som mala.
V chladničke vydží pár dní a čo potom.
Potom prichádza otázka, či môžem dať kysnuté droždie do mražničky a čo potom?
Moja odpoveď:
- áno kysnuté drožide môžete dať bez problémov do mražničky,
- áno aj to droždie potom môžete použiť na ďalší chlieb.
No pozor si musíte dať na rozmrazovanie.
Ja ho rozmrazujem v teplom mlieku. Potom trocha nakysne a používam normálne ako klasickí nemrazené drožide. A je to.
Netreba sa toho báť. Dlho som pripravovala chlieb len z mrazeného drožida.
Vždy bol veľmi chutný a na rozidel od klasického nerozmrazeného sa vôbec nijako nelíšil.
Takže milé gazdinky nebojte sa experimentovať a skúšať nové veci.
Krýsn deň vám prajem. Budem rada, ak teno článok zazdieľate na sociálnej sieti.