Môžem robiť chlieb zo zmrazeného čerstvého dzoždia?

Čo so zmrazeným “čerstvým” drožím?
Veľa z Vás sa ma pýta, čo z droždím, ktoré ste si dali zamraziť do mrazničky.

 

Môžem robiť chlieb zo zmrazeného čerstvého dzoždia?

A ja veľmi rada pripravujem domáci chlebík. Milujem tú vôňu pečenia a prostredie pečenia. Sami viete, že aký je skvelý pocit toho teplého chleba po vybratí. Je to také dobré zadosť-učinennie, že som niečo malé dokázala. No často pripravím trocha viac drožia ako by som mala.

V chladničke vydží pár dní a čo potom.
Potom prichádza otázka, či môžem dať kysnuté droždie do mražničky a čo potom?

Moja odpoveď: 

  • áno kysnuté drožide môžete dať bez problémov do mražničky,
  • áno aj to droždie potom môžete použiť na ďalší chlieb.

No pozor si musíte dať na rozmrazovanie.
Ja ho rozmrazujem v teplom mlieku. Potom trocha nakysne a používam normálne ako klasickí nemrazené drožide. A je to.

 

Netreba sa toho báť. Dlho som pripravovala chlieb len z mrazeného drožida.
Vždy bol veľmi chutný a na rozidel od klasického nerozmrazeného sa vôbec nijako nelíšil.
Takže milé gazdinky nebojte sa experimentovať a skúšať nové veci.
Krýsn deň vám prajem. Budem rada, ak teno článok zazdieľate na sociálnej sieti.

 

 

Áno, môžete robiť chlieb zo zmrazeného čerstvého droždia bez problémov. Droždie, ktoré ste si dali zamraziť do mrazničky, môžete použiť na ďalší chlieb. Pri rozmrazovaní droždia vám odporúčam ho rozmraziť v teplom mlieku. Potom droždie trocha nakysne a môžete ho použiť normálne ako klasické nerozmrazené droždie. Vaš chlieb bude rovnako chutný ako s nerozmrazeným droždím. Nebojte sa experimentovať a skúšať nové veci.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *