Mozgová polievka
No trocha názov ktorý môže odradiť od prípravy, ale je to chutná polievka. Nemusíte sa jej báť. Tento pokrm jedia aj moje deti, ale nemajú ani páru o tom, že sú tam mozočky. Ukážme si teda ako sa pripravuje mozgová polievka a čo k nej budeme potrebovať.
Ingrediencie – mozgová polievka
- 120 g mozgu
- 30 g masti
- 30 g cibule
- 100 g koreňovej zeleniny (môžete pridať miešanú mrazenú)
- 20 g hladkej múky
- 200 ml mlieka
- voda
- soľ
- čierne korenie
- petržlenová vňať
- čerstvá pažitka
Mozgová polievka
V hrnci si zpeníme pokrájanú cibuľku (na menšie kocky). Cibuľku pripravíme do zlatista. Očistíme si mozog ( očistíme ho tak, že ho vložíme do horúcej vody na 2 až 3 minúty aby sa nám blanka ľahko stiahla) a nakrájame ho na kocky. Nakrájaný mozog pridáme do hrnca a necháme dusiť.
Náledne do hrncia pridáme kuchynskú soľ, postrúhanu zeleninu a spolu podusíme do vtedy kým sa nám zelenina uvarí. Približne 20 minút. Zahustíme mukou a zalejeme teplejším mliekom. Ak treba tak pridáme vodu a povaríme.
Mozgová polievka
Ku koncu ochutnáme a prípadne podľa chuti, okoreníme a osolíme. Na konci pridáme k chuti petržlenovú vňať a na drobno posekanú pažitku. Dobrú chuť prajem k mozgovej polievke.
Odporúčam tiež: Skvelá vajíčková pomazánka